Logga in

Almedalsveckan

Stena Fastigheter kommer precis som tidigare år, att närvara på årets Almedalsvecka. Vi finns på plats under hela veckan och hoppas på många spännande möten. Vi kommer även att vara med på en hel del seminarium. Hoppas vi ses! 

onsdag 4 JULI, 2018

Hur bidrar ett långsiktig fastighetsägande till ett hållbart och inkluderande samhälle?
Ett långsiktigt förhållningssätt i fastighetsförvaltningen är grundbulten i samhällsbygget. Stena Fastigheters koncernchef och VD Cecilia Fasth frågas ut i Heta stolen av Anna Weiner Jiffer, Hållbar Tillväxt AB.

Läs mer om programpunkten
Hur bygger man hyresbostäder som efterfrågas?
För inte så länge sedan handlade debatten uteslutande om att fler bostäder måste byggas. Numera har diskussionen förändrats något och andra faktorer blir viktigare. Hur bygger man den typ av hyresbostäder som hyresgäster efterfrågar?
Stena Fastigheters koncernchef och VD Cecilia Fasth i panelsamtal med andra branschaktörer.

Läs mer om programpunkten

En trygg miljö för boende – är lag och ordning högst på agendan?
Ingen har kunnat undgå den senaste tidens diskussioner om skjutningar, stenkastning och polisens förutsättningar att kunna utföra sitt arbete i förorter till de svenska storstäderna. Otrygghet hindrar de positiva spiraler som behövs för att utveckla det lokala näringslivet.
Stena Fastigheter Malmös VD Unni Sollbe i panelsamtal om hur man ska kunna öka tryggheten i socioekonomiskt utsatta områden samt hur stadsplanering och fastighetsägare kan bidra.

Läs mer om programpunkten

torsdag 5 JULI, 2018

Fastighetsägaren, medborgaren och demokratin
När social hållbarhet ska förverkligas är det just den sociala dimensionen som är utmaningen. Fysiska hinder som ökad boendevariation och renoveringar är lättare att ta sig an än identitet och inkludering. 
Stena Fastigheters kommunikationschef Cecilia Fredholm i ett panelsamtal om vilken betydelse får det för allas boendemiljö och kan fastighetsägarna bidra till ökat valdeltagande?

Läs mer om programpunkten

Socialt utsatt område eller välmående stadsdel?
Det är ganska sällan rubrikerna handlar om någonting positivt när det skrivs om de förortsområden som brukar benämnas som socialt utsatta. Och känslan är att det blivit råare på många håll, samtidigt finns det en stark gemenskap i många av dessa områden.
Stena Fastigheters kommunikationschef Cecilia Fredholm i ett panelsamtal om 
hur lyckade förändringsarbeten grundas i bra samarbeten mellan olika företag och organisationer där de boende själva har en självklar roll i processen.

Läs mer om programpunkten
 
​​