Logga in

​Stena Fastigheter samarbetar kring medborgarlöften i Malmö

2017-03-06 11:00

För att skapa en bättre framtid för unga och en tryggare stadsdel har Stena Fastigheter Malmö och en rad andra aktörer gått samman i ett medborgarlöfte för stadsområde Söder i Malmö.
– Medborgarlöftena skapar en tydlighet kring vad vi gemensamt vill åstadkomma kring trygghetsfrågorna i våra områden. Stena Fastigheter Malmö har ett väldigt ambitiöst program för Lindängen och Hermodsdal som vi kommer att jobba med under året och som ingår i vårt arbete med relationsförvaltning, säger Unni Sollbe, VD, Stena Fastigheter Malmö.

Det gemensamma målet med medborgarlöftena är att öka tryggheten i stadsdelen, minska användningen av droger och alkohol, förhindra kriminalitet och stärka kontakten mellan polis, skola, ungdomar, lokala aktörer och näringslivet. Totalt handlar det om 69 medborgarlöften som ett tiotal aktörer med Malmö stad och polisen i spetsen gett till de boende i stadsområde Söder.

Flera av löftena bygger på samarbetsprojekt, till exempel där Stena Fastigheter Malmö stöttar Hermodsdalsskolan med läxhjälp och ett rekryteringsprojekt för de boende i Lindängen och Hermodsdal tillsammans med Manpower och Uppsök Malmö. I projektet ”Tillsammans” kommer elever från Oxievångsskolan att få träna med idrottstränare från Malmö FF, supporterpoliser och representanter från räddningstjänsten en gång i veckan. Även Malmö stad ingår i samarbetet.

– Den 7 mars arrangeras en kvällsvandring med Svenska kyrkan som värd och där vi som  fastighetsbolag bjudit in våra boende – det blir det första publika avstampet för Medborgarlöftet och ett första steg i att aktivera de boende i området, säger Jonas Santonsson, Fastighetschef, Stena Fastigheter Malmö.

Kvällsvandring Lindängen och Hermodsdal.
Den 7 mars klockan 18.30-20.00 bjuds boende in till gemensam kvällsvandring på Lindängen och Hermodsdal. Vi träffas vid S:t Tomasgården, Hermodsdalsgången 4. Efter kvällsvandringen bjuds det på kaffe och kaka.

Stena Fastigheters medborgarlöften i Malmö, stadsområde Söder

  • Fortsatt läxhjälp för niorna på Hermodsdalsskolan.
  • 100 sommarjobb till ungdomar mellan 16-20 år som bor hos Stena Fastigheter i Malmö
  • Öka kontakten med näringsliv och myndigheter genom ”En dag på jobbet” på Hermodsdalsskolan.
  • Tillsammans med Manpower och projektet ”Highway to work” jobbmatcha mot boende på Lindängen och Hermodsdal.
  • Trivselaktiviter i Stena Fastigheters bostadområden utifrån dialog med de boende.
  • Ledarutvecklingsprogram för unga människor boende på Lindängen och Hermodsdal.

Samarbetsparter Medborgarlöftet
Stena Fastigheter Malmö, Polisen, Malmö stad, Oxievångsskolan, Räddningstjänsten Syd, Malmö FF, Trianon, Willhem, Svenska kyrkan, Föreningen Huda, Manpower, Escalate och Entrim.


Tillbaka