Logga in

​Folkfest på sommargågatan på Claesgatan

2018-06-20 13:30

Stena Fastigheter samarbetar med Malmö stad kring att göra Claesgatan attraktivare och tryggare. Under sommarmånadernas helger stängs gatan av för biltrafik och öppnas upp för folkfest med aktiviteter för alla där Mitt Möllans verksamheter står för innehållet.

Delar av Claesgatan kommer att vara helt avstängd för biltrafik från fredagar klockan 16 till måndagar klockan 9 från den sista helgen i juni till den sista helgen i september. De som bor, passerar och besöker Claesgatan kommer under helgerna att kunna njuta av god mat, musik och aktiviteter för både vuxna och barn.

- Som en av de största fastighetsägarna kring Möllan så känns det spännande att tillsammans med boende, kommersiella hyresgäster och andra aktörer använda platserna kring fastigheterna på nya sätt som direkt och indirekt skapar nya möten. Att fylla en gata, som till vardags är trafikerad, med aktiviteter och skapa en riktig folkfest är ett sätt att verkligen bidra till områdets trivsel, men också trygghet, säger Anna Haraldson Jensen, Relationsförvaltare Stena Fastigheter.

En viktig roll i arrangemanget är verskamheterna på Mitt Möllan, den alternativa galleria som ägs av Stena Fastigheter och som ligger mitt på Claesgatan.

 - Vi vill fylla gatan med härliga upplevelser, en plats för både de som bor här och de som kommer på besök från andra stadsdelar, städer och länder. Vi kommer att testa oss fram nu under sommaren 2018 och vissa helger händer det extra mycket, som under vår starthelg fredag 29 juni - söndag 1 juli berättar Vanja Wickman som arbetar med Mitt Möllan på uppdrag av Stena Fastigheter.

Några exempel på vad som händer under starthelgen den 29 juni – 1 juli:

  • Alla restauranger från Mitt Möllans foodcourt kör pop-up på gatan.
  • URBI som till vardags arbetar med urban biodling bjuder in barn och vuxna att plantera växter som både bin och människor tycker om. De letar även efter den perfekta platsen för ny bikupa i kvarteret.
  • Butiker från Mitt Möllan flyttar ut på gatan så att besökare kan hitta lokalt hantverk och lokal design både på gatan och inne i huset
     

Aktivieter på Claesgatan:
Fredag 17-22
Lördag 12 - 17
Söndag 12 17
 
 
Läs mer och håll dig uppdaterad kring vad som är på gång på Mitt Möllans Facebooksida


Tillbaka