Navigera upp
Logga in

Norra Kvarngärdet

I norra Kvarngärdet har detaljplanen vunnit laga kraft och bygglovsprojekteringen pågår för 444 nya bostäder samt en förskola med sju avdelningar.

Bebyggelsen som föreslås utformas som lamellhus, med gavelpartiet mot Råbyvägen. Vissa byggnader är fristående lameller, andra är sammanbundna med ett trapphus. Lägenheterna i förslaget är 1-4 rum och kök, med storlekar från 34 – 93 kvadratmeter. Vår första byggetapp består av cirka 180 lägenheter och byggs från Torkelsgatan till Strindbergsgatan.
 
Utmärkande för de 444 lägenheterna är att en stor del av dem utgörs av mindre lägenheter. Cirka 85 procent av lägenheterna är ettor och tvåor. Vi tror och hoppas att detta är ett bra komplement till vårt befintliga bestånd och ett välkommet tillskott för dem som söker bostad i Uppsala.
 
Lägenhetsfördelning, preliminär
1 rok - 56 lgh
2 rok - 327 lgh
3 rok - 50 lgh
4 rok - 11 lgh
Totalt 444 lgh

Om området
Det aktuella området ligger en kort promenad från Uppsala centrum, knappt 1,5 km nordost om stadskärnan. Råbyvägen utgör stomlinjestråk för kollektivtrafiken. Stomlinjerna har hög kapacitet, är snabba och har hög turtäthet. Turtätheten varierar mellan 5 och 10 minuter. På Råbyvägen, vid Ringarens förskola, planeras ett hållplatsläge, vilket ger området utmärkta kommunikationer.
 
Byggstart
Kvartal 3, 2015
 
Beräknad inflyttning
Första inflyttning är beräknad till den 15 november 2016.
 
Lediga lägenheter
Vi kommer att hyra ut lägenheterna via Uppsala Bostadsförmedling. Läs gärna mer om hur du söker bostad hos oss.
 
Bostadsrätter
Är du intresserad av våra bostadsrätter som vi bygger på Norra Kvarngärdet besök norrakvarngärdet.se och gör en intresseanmälan eller kontakta mäklarna direkt. Vi har visning varje tisdag kl 18.00 - 18.30 i vår nya visningslägenhet på Råbyvägen 17/Torkelsgatan.

Karta över området
Här hittar du en karta över området.