Navigera upp
Logga in

Ekebäckshöjd i Högsbo

Stena Fastigheter kommer att bygga 550 nya bostäder, en ny matbutik, förskola, äldreboende, restauranger och mötesplatser i anslutning till Pennygången i Högsbohöjd.

Första etappen lägenheter kommer att stå klara till 2021. Det kommer att finnas ett brett utbud av både små och stora bostadsrätter och hyresrätter och bostäder för dig som vill ha ett gemensamt boende med nya och gamla vänner.

Vi bygger 550 hemtrevliga, smarta och hållbara lägenheter i anslutning till Pennygången, som vi förvaltat och utvecklat sedan 2005. Högsbohöjd ligger i nära anslutning till flera fina naturområden som Slottskogen ett stenkast bort. Västerut finns klippor och bad som man når med cykel eller spårvagn på bara 20 minuter. I Majorna, Kungsladugård och Klippan finns mysiga restauranger och butiker.

De nya husens placering i terrängen utgår från samma principer som gällde då Pennygången en gång skapades men med dagens krav på hållbarhet och estetik. Naturens topografi, utblickarna, de läiga mötesplatserna och gårdarna tillsammans med bostäder med bra planlösningar och närservice skapar ett trivsamt område.

Genom dialog med hyresgästerna och närboende har Stena Fastigheter fått in värdefulla synpunkter och önskemål samt spännande idéer om hur området kan utvecklas. I Ekebäckshöjd är det gemensamma livet mellan husen i fokus. Här ska det vara enkelt att leva hållbart och genom vår relationsförvaltning skapar vi förutsättningar för en social hållbarhet.

  • 550 hyresrätter och bostadsrätter
  • Lokaler för förskola och andra verksamheter planeras 
  • Dialogarbete: start 2014 och löpande
  • Byggstart: våren 2018
  • Start inflyttning: 2021
  • Du som är hyresgäst hos oss idag och bor i området har förtur till de nybyggda lägenheterna.
  • Lägenheterna förmedlas via Boplats och vår hemsida. 


Intresserad av Ekebäckshöjd och våra andra nyproduktioner i Göteborg? 
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad. ​​

Hyresrätterna publicerar vi på Boplats och bostadsrätterna kan du anmäla intresse till via vår hemsida – så snart vi närmar oss uthyrning och försäljning.

Intresserad av lokal?
För frågor om våra kommande lokaler i Ekebäckshöjd kontakta Elie Abdi på telefon 075-241 51 58  och elie.abdi@stena.com  
En del av jubileumssatsningen BoStad2021
Göteborg bygger 7000 extra bostäder. Projektet kallas BoStad2021 och är ett samarbete mellan Göteborgs Stad och 27 byggaktörer. Bostäderna ska vara klara år 2021 då Göteborg firar 400 år. Detta projekt ingår i BoStad2021. www.bostad2021.se​​.​