Logga in

Omfattande nyproduktion utvecklar beståndet

De närmaste tio åren planerar Stena Fastigheter att bygga cirka 8 000 nya lägenheter och 40 000 kvm lokaler i attraktiva lägen i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Samtidigt pågår omfattande renoveringar och upprustning av det befintliga beståndet. I samband med det uppgraderas ett stort antal lägenheter till Plus-standard.
 
Stena Fastigheters mål är att bidra till fler hyresrätter som ett led i att minska den stora bostadsbristen. De närmaste tio åren har bolaget möjlighet att färdigställa cirka 8 000 lägenheter i attraktiva lägen i regionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. Målet är en kontinuerlig nyproduktion om minst 1 000 lägenheter per år.
 
Basstandard för bostäder vid nyproduktion
Genom vår egen basstandard för bostäder vid nyproduktion säkerställer vi en god kvalitet, miljö och ekonomi. Standarden innehåller bland annat lägenhetsfördelning, lägenhetsstorlekar, krav på planlösning, konstruktion och materialval, liksom miljöaspekter och trygghetsfaktorer. All nyproduktion hanteras av Stena Fastigheters egen projektorganisation i nära samarbete med förvaltningen.
 
Uppgradering till Plus-standard i befintligt bestånd
Vi arbetar kontinuerligt med åter-investeringar i befintligt bestånd med fokus på fastigheter byggda runt tiden för miljonprogrammet.​ Genom att uppgradera en del av våra befintliga lägenheter till Plus-standard möter vi efterfrågan från många hyresgäster på ett modernt, attraktivt boende och ökar valfriheten i vårt boendeutbud. Stena Fastigheters Plus-standard innebär bland annat nytt badrum, kök, golv och nymålade ytskikt. Uppgraderingen sker i samband med omflyttning, innan nästa hyresgäst flyttar in. Målet är att 1 000 lägenheter ska uppgraderas till Plus-standard under 2017.​​​​

Långsiktigt hållbara lösningar
Alla nya bostadsfastigheter som Stena Fastigheter producerar ska byggas för att kunna klassificeras på silvernivå enligt svenska miljöcertifieringssystemet Miljöbyggnad. Energiförbrukningen i våra nyproducerade hus ligger till exempel minst 25 procent lägre än normen för nybyggda hus.
 
  
 
 
 
 

Projekt som byggs just nu

Kallebäcks Torn

GÖTEBORG
Vi bygger 168 bostäder, både hyresrätter och bostadsrätter, i Kallebäck med inflyttning våren 2019. Kallebäcks Torn är en oas med nära till både centrum och grön natur. Välkommen hem!

Visa mer

 

Sisjödal

GÖTEBORG
Sisjödal är ett helt nytt bostadsområde i Sisjön. Stena Fastigheter Göteborg planerar att bygga 159 hyresrätter. 

Visa mer

 

Nybergstorg

JÄRFÄLLA
Vid Nybergstorg– porten till Jakan - bygger vi 151 hyresrätter.
I en fastighet med mycket attityd och tydlig profil blir det 151 hyresrätter​.
Inflyttning sker från hösten 2018.

Visa mer

 

Kvillered (Fyrklöversgatan)

GÖTEBORG
Ett ungt och spännande område med stadspuls och fantastiskt utbud av restauranger, caféer, träning och andra nöjen. Här bygger vi totalt 252 lägenheter, både hyresrätter och bostadsrätter. Detta är en del i jubileumssatsningen BoStad2021.

Visa mer

 

Norra Kvarngärdet

UPPSALA
Bygglovsprojektering pågår för 444 nya bostäder, lokaler samt en förskola.

Visa mer

 

Brf Vegatvåan

Söder om Stockholm, i Haninge, pågår arbetet med en helt ny stadsdel, Vega - med mycket attraktivt läge, dels till natursköna områden och dels till storstadsregionen som helhet.

Visa mer

 

Askegården (Askim)

GÖTEBORG
I Askegården bor du i en vacker grönska i moderna lägenheter, med närheten till natur, skog och bad. Vi bygger totalt 196 ljusa och trevliga lägenheter med öppen planlösning, både bostadsrätter och hyresrätter.​

Visa mer