Naturen kring Askegården

Något för alla

Men hur är läget? Alldeles utmärkt! Askegården ligger verkligen mitt i smeten och här finns något för alla smakriktningar.

Gillar du havet? Cykla i västlig riktning, det är bara ett par kilometer till Askimsbadet. Och i mer ostlig riktning hittar du Sisjöområdet med mängder av underbara skogstigar och bär- och svampmarker. Lite längre bort ligger Sandsjöbackas naturreservat, med kala klippor, ljunghedar och tät skog som sträcker sig hela vägen in i Halland.

Sugen på golf? Det finns tre banor i närområdet, med lite god vilja kan du till och med dra din vagn på cykelbanan och pegga upp på tee efter tio minuters promenad.

Mer lagd åt ridsportshållet? Även detta hittar du i närheten. Eller är du mest intresserad av fotboll? Tvärs över gatan huserar Askims IK med 800 medlemmar och tre konstgräsplaner.

Handla idag!

Om du gillar shopping hittar du Sisjöns handelsområde bara ett stenkast norrut. Frölunda Torg ligger också nära och alla de stora dagligvaruhandlarna finns representerade i närområdet.

Även serviceutbudet är utmärkt. Bra skolor och förskolor ligger inpå knuten, och det finns både kommunala och fristående alternativ att välja bland i Askim.

Bra kommunikationer

Om du vill in till centrala Göteborg är det knappa 7 lättcyklade kilometer till Linnéplatsen. Går på 20-25 minuter. En busshållplats ligger alldeles utanför området och om du kör bil går Söderleden mot Mölndal och Säröleden söder ut i närheten