Gemensamt boende för seniorer i Tynnered

Visst vore det roligt att bo i ett hus där du och dina grannar kan umgås på ett enkelt sätt, när ni vill och på det sätt ni vill?

Tillsammans med ADA Seniorhus planerar Stena Fastigheter att bygga ett hus för seniorer som gillar att umgås och kanske hjälpa varandra. Huset kommer att inrymma 73 lägenheter i olika storlekar och en gemensamhetsyta på bottenplan för möjlighet att träffas, träna och trivas. Huset ska skötas med ett visst mått av självförvaltning och en möjlighet till påverkan av husets och gårdens utformning kommer att finnas. Boendet blir helt enkelt det ni gör det till!

Närhet till handel, kultur och service

I Tynnered har du nära till havet, grönområden och härliga cykel- och vandringsvägar. I närheten av bostadsområdet hittar du bland annat en närlivsbutik och ICA Smyckeparken. Tar du spårvagnen två hållplatser bort befinner du dig på Frölunda Torg​ där du hittar all typ av service som du kan behöva. För dig med kulturintresse finns Frölunda kulturhus precis intill Frölunda Torg.

Vi utvecklar Tynnered

Vi på Stena Fastigheter vill stärka de städer vi finns i, och för oss är ansvarsfulla och långsiktiga relationer grunden för ett hållbart samhälle. Där vi har våra hus vill vi stanna länge och vara en drivkraft för att hela området ska utvecklas. 

På Briljant- och Smaragdgatan planerar vi för produktion av​ 280 lägenheter​, en ny förskola​, ett vårdboende samt ett parkeringshus.
På Briljant- och Smaragdgatan planerar vi för produktion av​ 280 lägenheter​, en ny förskola​, ett vårdboende samt ett parkeringshus.
Utemiljöerna kommer ha en hög tillgänglighet. Det kommer finnas gemytliga gårdar, inbjudande miljöer med möjlighet att påta i jorden och odla.​ Som hyresgäst har du möjlighet att påverka utformningen.
Utemiljöerna kommer ha en hög tillgänglighet. Det kommer finnas gemytliga gårdar, inbjudande miljöer med möjlighet att påta i jorden och odla.​ Som hyresgäst har du möjlighet att påverka utformningen.

Vi kan Tynnered

Stena Fastigheter är sedan länge etablerade i Tynnered. Vi äger och förvaltar 1506 lägenheter i Tynnered, varav 501 på Briljant- och Smaragdgatan. Här pågår renovering av gårdar, fasader, badrum och stammar. Renoveringsarbetet startade 2017 och samtliga hus beräknas vara färdiga till 2022.

Gemensamma ytor i huset

Tillsammans med dina grannar kommer du ha möjlighet att skapa, umgås och träna. Kanske starta band, ha bokcirkel eller arrangera kurser?

Förutsättningarna finns för att hålla grannskapet väldigt levande med kreativa projekt.

Vi erbjuder ett boende för dig som vill få nya vänner, snabbt komma in i en stadsdel eller helt enkelt bara bo tillsammans med andra som har samma intressen.

Ljusa fina lägenheter

Alla lägenheter blir tillgänglighetsanpassade och har fönster i två väderstreck. Det kommer finnas flera olika lägenhetsstorlekar att välja mellan, allt från 1,5 rok till 4 rok. Materialen i lägenheterna blir lättskötta och vi förbereder för installation av tvättmaskin, torktumlare, diskmaskin och micro.

Entrébalkong och balkonger

Förutom entrébalkong kommer det även finnas en balkong åt motsatta hållet. Du kommer kunna välja mellan sol, skugga, gemensamt eller avskilt. Kaffe och kaka smakar gott oavsett vilket balkongläge du väljer!

Känsla för relationer

Vi på Stena Fastigheter månar om goda relationer. När vi tar hand om hus och kvarter och utvecklar socialt hållbara städer gör vi det i samarbete och i dialog med andra. Vi vill att människor som bor och arbetar hos oss ska trivas och stanna kvar länge. Detta projekt är ett samarbete mellan Stena Fastigheter och Ada Seniorhus.

Jag vill ha mer information om seniorboendet

Stena Fastigheters villkor hittar du här.