Lägenheterna i seniorhuset

I seniorhuset kommer det finnas en stor variation av olika lägenhetstyper. Vissa kommer vara lite större och andra lite mindre. Här kan du ta del av olika planlösningar och flera exempel på möblering i respektive lägenhetstyp. Längre ner på sidan kan du ladda ner planlösningarna.

4-rumslägenheterna

Våra 4-rumslägenheter är den ljusaste lägenhetstypen i seniorhuset. Detta är lägenheten för dem som kanske lämnar ett hus och vill behålla sina kära möbler och ägodelar och som vill ha ett extra rum när barn eller barnbarn hälsar på. Lägenheten har fönster i tre väderstreck och möjlighet till att lapa sol både på förmiddag och eftermiddag. Entrébalkongen ligger längst ut vilket gör att den får en känsla av privat. Vardagsrummet har fönster i två väderstreck där ljuset flödar in och en balkong i sydostläge. Även klädkammaren/förrådet har fönster. Ett rejält sovrum och två mindre ger gott om utrymme. Denna lägenhet är kompakt och effektiv på 83,4 m². Det finns 7 st av denna sort. 

3-rumslägenheterna

3-rumslägenheterna är en perfekt lägenhet för dem som uppskattar att köket är skilt från vardagsrummet. Här har du en rejäl yta med entrébalkong som sträcker sig i bästa kvällssolsläge framför både sovrum, hall och kök. Köket är rymligt och funktionellt, vardagsrum med stora fönster och balkong som vetter mot ett litet grönområde och fågelsång. Lägenheten har en rymlig kombinerad klädkammare och förråd samt rymligt och tillgänglighetsanpassat badrum. Allt du kan önska dig på 71,8 kvm. 

2-rumslägenheter på 57,6 kvm

Denna lägenhetstyp är den vanligaste i huset. Den passar dig som uppskattar enkelheten i livet. Med en balkong i sydöst och en entrébalkong i väst njuter du av sol och kaffe i enskildhet eller med umgänge. Sovrummet är rymligt för både en enkelsäng och en dubbelsäng och vetter mot kvällssolen i väst. Förrådet ligger innanför sovrummet och badrummet är tillgängligt från hall. Köket och vardagsrummet är integrerat i samma rum och förvaring finns i mängd. Mycket funktioner ryms i denna kompakta lilla juvel. Vi har 24 stycken av denna sort. 

2-rumslägenhet på 55 kvm

Gillar du ljus i sovrummet? Denna typ av 2-rumslägenhet har fönster i två väderstreck i sovrummet. Ljuset flödar in på ett trevligt sätt. Vardagsrum och kök är integrerade tillsammans och köksbordet får en lämplig placering mot balkongväggen. Ta med dig maten ut på balkongen eller plocka in dina tomater till köket? 

Denna lägenhetstyp har entré från trapphuset och det finns 7 stycken av denna typ. 

1-rum på 35,4 kvm

Gillar du att bo på marken och att få en egen liten täppa? Då har vi några 1-rumslägenheter att tillgå. Bästa kvällssolläge på entrébalkongen och morgonsol på uteplatsen smakar bra. Sovalkov med möjlighet till avskärmning, gott om förvaring samt kök och vardagsrum integrerat med varandra. Badrummet är naturligtvis tillgänglighetsanpassat och förberett för tvättmaskin och torktumlare för ett bekvämt liv. Vi har tre stycken sådan lägenheter. 

Ladda ned planlösningarna

Upplåtelseform och hyra

Lägenheterna kommer att upplåtas som hyresrätt. Just nu slipar vi på detaljerna kring hur lägenheterna kommer att hyras ut och hur vi ska hantera kön av sökande. Hyrorna är ännu inte fastställda. Så fort något bestäms kring hyresnivåerna kommer vi uppdatera informationen här på hemsidan. Om du inte anmält dig till vår intressentlista är det hög tid. Du hittar den längst ned på den här sidan. De personer som har anmält sig först och som är medlemmar i ADA seniorhus kommer att finnas bland dem som först får erbjudande. Även Stena Fastigheters befintliga hyresgäster kommer att få förtur till lägenheterna. Vi vänder oss till er som har fyllt 65 år och som tillsammans med andra seniorer vill skapa ett trivsamt, gemytligt och bekvämt liv.

Intressentlista för dig som vill ha mer information om seniorhuset