Ekebäckshöjd, Göteborg

Högt uppe på höjden är läget fritt och utsikten fantastisk. Här planerar vi för bostadsrätter där varje lägenhet har balkong eller uteplats. Här finns stadskänsla med levande gatuplan och rörelse mellan husen, men samtidigt nära till Påvelunds sportanläggningar, mysiga Slottsskogen och utbudet av affärer och restauranger i Majorna.

I Ekebäckshöjd, Högsbo, kommer Stena Fastigheter att bygga totalt ca 600 nya hemtrevliga, smarta och hållbara lägenheter i olika storlekar, både hyres- och bostadsrätter. Dessutom ny matbutik, förskola, äldreboende, restauranger och mötesplatser. Hjärtat i kvarteren blir lokalerna på markplan i ett av de nya husen, där kvarteret självt bestämmer hur denna kreativa mötesplats kommer att bli. Första etappen lägenheter kommer att stå klara till 2021. 

Centralt beläget

Det mesta vi behöver i vardagen finns direkt i Ekebäckshöjd. Här finns även en härlig blandning av människor – barnfamiljer, seniorer, unga och medelålders – som har generösa mötesplatser i sina kvarter. Samtidigt ligger Slottskogen ett stenkast bort och samma sak med Majorna, Kungsladugård och Klippan med sina mysiga restauranger och butiker. Västerut är det nära cykelavstånd till klippor och bad.

Kommunikationer

Det ska vara enkelt och miljövänligt att ta sig till och från hemmet i Ekebäckshöjd. Redan nu finns bra kollektivförbindelse med täta avgångar. Till det ska vi erbjuda bil- och cykelpool med laddplatser för bil och cykel, säker cykelparkering och mekarverkstad. Med cykeln är du nära till allt, från bad till city till träning.

Lägenheterna

Vi planerar vi att bygga bostadsrättslägenheter att längta hem till. I nybyggt får du alla fördelar som modern arkitektur och planering innebär, smarta planlösningar och genomtänkta praktiska detaljer, balkong eller uteplats.  Ovanpå husen planeras den gemensamma takparken med sin fantastiska utsikt. Här umgås du med vänner eller tar det lugnt och läser en bok. På så vis tar vi vara på utsikten från höjden. 

Bygga kvarter på ett nytt sätt

Gårdsgemenskap är inget man bara bygger. Bra lägenheter och gårdar hjälper men det är människorna som skapar sammanhållningen. Som tur är bor redan engagerade, kreativa och sociala grannar i de här kvarteren. Vi lyssnar och pratar mycket med dem för att tillsammans få till ett liv mellan husen som känns lika mycket hemma som de fina lägenheterna vi bygger. Vi bygger Ekebäckshöjd i anslutning till Pennygången, som Stena Fastigheter förvaltat och utvecklat sedan 2005. I samband med renoveringsarbetet av området har vi haft ett mycket nära samarbete med de som bor här, under ett år hade vi möten varje vecka. Genom dialogen har vi skapat en grund för hur området kan utvecklas. Vi har tagit de synpunkter och önskemål som vi fått in och försökt hitta bra lösningar. Exempelvis är det därför vi bygger ett efterfrågat äldreboende med både mataffär och gym i gatuplan.

Tidig Illustration: White Arkitekter

Intresseanmälan

Hur stor lägenhet är du intresserad av?