exterior gard ekebackshojd

Ditt nya kvarter

Gröna gårdar, takpark och lounge att umgås på

Ekebäckshöjd har ett väldigt bra läge, högt uppe på höjden. Här finns en härlig blandning av människor – barnfamiljer, seniorer, unga och medelålders – som har generösa mötesplatser i sina kvarter. När du går in på innergårdarna och Fyrparken uppe på höjden är det som att komma in i din alldeles egna oas. Här finns redan idag soliga sittplatser, linbana och fotbollsplan för barnen och mycket grönska. Oavsett om du bara vill sitta ner och läsa en stund eller om barnen vill utforska lekplatserna. Ekebäckshöjd blir en plats där du gärna stannar upp och pratar några minuter med grannarna i tvättloungen eller uppe på takparken.

Gården Ekebäckshöjd

Det mesta du behöver i vardagen finns i Ekebäckshöjd. Samtidigt ligger Slottsskogen, Botaniska trädgården ett stenkast bort och samma sak med Majorna, Kungsladugård och Klippan med sina mysiga restauranger och butiker. Västerut är det nära cykelavstånd till klippor och bad.

Välkommen till Ekebäckshöjd!

Karta intressepunkter Ekebäckshöjd

Mataffär och gym

Under 2021 flyttar ICA Nära och gymmet Puls & Träning in i nya lokaler i Ekebäckshöjd. ICA Näras butik har ett brett sortiment och erbjuder ett stort och varierat utbud av färdiglagade maträtter. Gymmet Puls & Träning öppnar sitt fjärde gym i Göteborg och erbjuder bland annat konditions- och styrketräningsmaskiner, träning med personlig tränare och bastu.

Lounge

I ett av husen i det gemensamma kvarteret där hyresrätterna byggs, kommer den gemensamma loungen ligga – Gemenskapen – en naturlig mötesplats som blir kvarterets hjärta. Ett gemensamt utrymme som både har service och blir till ett extra vardagsrum. En plats med fler funktioner än att tvätta dina kläder. Förutom moderna tvättmaskiner, strykmöjligheter och en verkstadshörna finns här plats att jobba, plugga och umgås med grannar och vänner.

Takpark

Ovanpå ett av husen där hyresrätterna byggs finns den gemensamma takparken. Här kan även du som bor i bostadsrätt umgås med vänner och grannar. Grilla, spela boule, läsa böcker, odla, gymma, sola eller ha picknick, till exempel. Takparken har en fantastisk utsikt.

RÅformat_Stena_Ekebäckshöjd_Terassen.jpg