Trädgården i Askim bild från gata

Välkommen till Trägården i Askim

I det nya kvarteret planerar vi för moderna trähus med gröna gårdar och balkonger i härligt solläge. Alla hem är välplanerade med smarta lösningar som gör det enklare för dig att leva hållbart. I Trägården får du bra kommunikationer, naturen runt knuten och nära till havet.

I vårt nya kvarter Trägården i Askim planerar vi att bygga fem vackra trähus. Ett hållbart kvarter med både hyresrätter och bostadsrätter. I en första etapp bygger vi brf Trägården, ett modernt trähus med cirka 80 välplanerade lägenheter i storlekar om 1-4 rum och kök. Hemmen kommer att fyllas med smarta lösningar som gör det enklare för dig att leva hållbart.  Alla hem får dessutom härliga balkonger. På gårdarna finns det plats för både lek och att umgås. I området finns redan idag fina gårdar med lekplatser, uteplatser och till och med en tennisbana.  

Med Säröbanan på andra sidan vägen tar du dig enkelt med cykel på några minuter till Askimsbadet. Du kan även cykla hela vägen ner till Särö med flera naturstigar och badvikar längs vägen. Sisjön och Frölunda Torg med butiker och service ligger ett stenkast bort. Rosa Expressbuss stannar nedanför kvarteret och tar dig in till Järntorget på bara 15 minuter. I brf Trägården är det enkelt att leva utan bil. Vi kommer att erbjuda både bil- och cykelpool.

Ambitionerna är höga – följ med

I Trägården ska du kunna leva klimatsmart. Därför undersöker vi flera olika möjligheter. Som till exempel hur du kan se ditt klimatavtryck och påverka det och vilka smarta lösningar i boendet som kan underlätta ett miljövänligare liv. Vi tittar på olika delningsfunktioner för återbruk och hur vi kan ta tillvara på olika resurser i ett kretsloppstänk. 

Trähus är klimatsmarta, heja trähusen!

Trähus är bra för klimatet, för oss som bygger och dig som bor i huset. Trä är en förnyelsebar resurs. Det är ett naturmaterial som skött på rätt sätt är helt förnyelsebart och ingår i naturens kretslopp. Trä innehåller inga tillsatser eller giftiga ämnen och genom att bygga i trä minskar vi på koldioxidutsläppet. Trä är ett lätt och starkt material som passar bra för industrialisering, vilket gör att vi har bra koll på kvalitet, kostnader, logistik och arbetsmiljö. Trä är ett mjukt material som andas och skapar en trivsam boendemiljö. De som bor i trähus upplever ofta en varm och ombonad känsla. I trähus mår du bra.

Vi planerar att säljstarta lägenheterna i brf Trägården i slutet av 2021.

Intresseanmälan Trägården i Askim