Garagerenovering

Ommålning i ljusare färger, ny och bättre belysning, dörrar med glas för bättre översikt är några av åtgärderna för att öka tryggheten i garagen.

På denna sida kan du läsa om vad renoveringen innebär för dig som hyresgäst i praktiken, vad som gäller under renoveringstiden samt vilka förbättringar som de nyrenoverade garagen kommer att medföra.
Här har vi sammanställt det vanligaste frågorna och svaren!

Var och när börjar renoveringen?
Du som hyr plats i våra garage kommer att få information om när renoveringen kommer till ditt garage och när du då behöver flytta din bil samt var du kan parkera under renoveringen.

Garagerenoveringens etappindelning 
För att du ska få en känsla för när renoveringen startar i ”ditt” garage har vi tagit fram en preliminär tidplan. Tiderna kan komma att ändras. Mer detaljerad information får du när det närmar sig start inför respektive etapp.

Karpgatan - Klart
Braxengatan - Klart
Forellgatan - Klart
Harrgatan - Klart
Lakegatan - Klart
Fisksätra Torg - Klart
Laxgatan - Klart
Mörtgatan - Startar september 2022
Sikgatan - Renoveringsstart planeras 2023
Ålgatan - Renoveringsstart planeras 2023

Var får jag stå under renoveringstiden?
Vi kommer att erbjuda parkering i ett nyrenoverat garage under den period som vi renoverar "ditt" garage.

Var ska jag förvara mina däck?
Vi har startat ett samarbete med Dropin Bilverkstad i Nacka AB. Det är ett lokalt företag med service i Fisksätra. Erbjudande gäller:
• Förvaring + däckbyte: 800 kr/säsong (6 mån) för däck upp till 17 tum. (Ord. pris: 900kr). 900 kr/ säsong (6 mån) för däck större än 17 tum. (Ord. pris: 1 000kr).
• Enbart förvaring 500 kr/säsong (6 mån).

Renovering för ökad trygghet
Vi vet att en del som använder garagen upplever dem som otrygga och genom att måla om, förbättra belysning, sätta upp fler och effektivare kameror, sätta in glas i vissa dörrar så att man får bättre uppsikt med mera så kommer garagen att bli tryggare för alla. 

Det här är vad som görs under en renovering: 
• Alla bilar måste flyttas i samband med renovering, garaget ska vara tomt
• Reparation av pelare
• Målning av väggar, pelare och tak
• Ny belysning
• Nya dörrar/portar
• Burarna tas bort
• Erbjudande om däckförvaring
• Rotationsparkering d v s inga ”fasta” platser
• Parkeringsbolag som sköter all uthyrning
• Nya hyror

Varför tas ”Burarna” bort?
En del av att stärka tryggheten är att ”burarna” kommer att tas bort i alla garage. Detta är även ett krav från Brandskyddet.

Kommer jag att få behålla min nuvarande plats, men utan bur?
Efter att renoveringen är klar kommer garageplatser att hyras ut med så kallad rotationsparkering eller ”flytande” parkering i respektive garage. Det innebär att du får välja vilken plats du vill i det garage du hyr, men att du inte har en ”fast” bilplats.

Kommer renoveringen att leda till att parkeringsavgiften höjs?
Vi vill att garaget ska användas av dem som verkligen har ett behov av en garageplats för ett fordon som de använder regelbundet. Att garageplatser används som ”förvaring” av bilar är ett tydligt tecken på att parkeringsavgifterna ligger på fel nivå. Parkeringsavgiften för parkerings tillstånd i ett renoverat garage är för närvarande 600 kr/månad. 

Har du frågor om garagerenoveringen?
Kontakta din förvaltare, enklast är att göra en serviceanmäkan med din fråga så kontaktar förvaltaren dig.