Dela boende med din bästa kompis

16 APRIL

Det pratas mycket om co-working och co-living just nu – de nya trenderna hos svenska entreprenörer och fastighetsbolag. Att dela kontor har länge varit en självklarhet för små till mellanstora företag i Sverige. Här finns det vinster att göra, såväl ekonomiska som affärsmässiga. Att dela bostad kan dock verka främmande för en del, men det har helt klart sina fördelar. Du delar inte bara kostnader och arbetet med att städa. Du har också sällskap när du så önskar.

Co-living kan snart blir verklighet i Fisksätra. Stena Fastigheter är ett av de fastighetsbolag som nu tittar på möjligheten att bygga bostäder för flerfamiljshushåll. Ett tryggt, modernt och hållbart sätt att leva i gemensamskap tillsammans med andra. När du vill vara ifred går du hem till ditt. Karin Linander, fastighetschef Fisksätra, berättar.

Vad betyder co-living?

-Ett modernt uttryck för kooperativt boende.

Hur ser behovet ut för co-living i Stena Fastigheters områden?

-Vi tror att det finns ett stort intresse då vi vet att många är trångbodda i våra lägenheter. Många vill flytta hemifrån men har inte råd att hyra nyproducerade lägenheter. Då kan coliving vara ett bra sätt att komma vidare i bostadskarriären.

Samboende är en boendeform som efterfrågas stort just nu. Hur gör ni för att möta efterfrågan?

-Vi har en projektgrupp som arbetar med frågan, bland annat för att ta redan på vad kunder är beredda att betala för denna typ av boende.

Gäller co-living alla åldrar?

-Ja, från 18 år och uppåt. Jag tror att den här typen av boende kan passa en vid olika tider i livet.

Finns planer på en kombination av co-living och co-working, dvs utrymme för studierum/ kontor i nedreplan för de boende?

-Det är absolut tänkbart.

Läs mer om co-living.