KockRocken skapar medelhavskänsla

22 NOVEMBER 2018

Etableringen av KockRocken är ett första steg i utvecklingen av Fisksätra Centrum. Lokalen ligger mitt i centrum och har byggts ihop med företagets cateringkök, som funnits där sedan tidigare.

– Det känns som ett fantastiskt tillskott i vårt centrumutbud. KockRocken CaféBageri har alla förutsättningar att bli en samlingsplats och det naturliga valet för att äta lunch, fika eller köpa med sig godsaker hem, säger Karin Linander, fastighetschef på Stena Fastigheter.

KockRockens filosofi är enkel – bra råvaror av hög kvalitet som behandlas och tillagas på rätt sätt. Inriktningen är som de själva beskriver det ”originell medelhavsmat”.

– Vi tar inga genvägar. Vi köper inte råvaror som inte håller måttet bara för att dem är billiga, inte heller halvfabrikat eller konserveringsmedel är välkomna i vårt kök, säger Rossanna Stefani, som tillsammans med sin make Dimitris Pilitsopoulos startade företaget 2009.

Etableringen är ett första steg i en utveckling av Fisksätra Centrum. Parallellt med de planer som Stena Fastigheter har vad gäller utbyggnad av bostäder, äldreboende och förskolor så kommer även centrum att uppgraderas.

– De som bor i Fisksätra är dem som bäst vet hur deras centrum ska vara. Därför kommer vi bl a att fråga ungdomar hur de vill att vi utvecklar centrumet. I februari öppnar vi även vår egen ”dialoglounge” här. Dit är alla välkomna att ta del av och diskutera våra framtidsplaner för Fisksätra, berättar Karin Linander.

Workshops och dialog om utvecklingen av centrum planerar att genomföras under 2020.

Vad gäller kommande nyproduktion så ska förslaget om Fisksätra Entré upp till granskning under kvartal 1, 2019 och vi hoppas komma igång med produktionen under andra halvan av 2020.

Stena Fastigheter äger drygt 2.500 lägenheter samt Fisksätra Centrum i Fisksätra. Ända från början av vårt ägande har vi engagerat oss i frågor som handlar om att skapa ett socialt hållbart samhälle, det vi kallar Relationsförvaltning®.

Fram till 2030 finns planer på att utveckla området genom att skapa fler bostäder, äldreboenden och förskolor. Vi vill erbjuda ett mer varierat boendeutbud i form av olika upplåtelseformer och boendekoncept, genomföra klimat- och energiprojekt i syfte att minska vår klimatpåverkan samt tillsammans med Nacka kommun göra insatser för att utveckla skolor, idrott och hälsa och attraktiva mötesplatser i området.