Stocksund

Vårt kvarter i Stocksund ligger precis intill ett trevligt villaområde omringad av lummiga gröna ytor. Här bor man bekvämt precis intill Stocksunds Centrum samtidigt som du på endast 10 minuters promenad tar dig ner till havet.

Stocksund i siffror

 • 3

  Fastigheter

 • 90

  Bostäder

 • 1961

  Byggår

 • 16

  Lokaler

Här bor du granne med havet

På cirka 10 minuters promenad är du nere vid vattnet - Stocksundet/Lilla Värtan, där den trevliga Cedegrenska Parken är belägen. I parken finns en skogsdel, ett arboretum med exotiska barrväxter, en trädgårdsdel med 50 olika sorters fruktträd, ett klipp- och ett strandparti mot Stocksundet och Lilla Värtan. Med bil kommer du till Danderyds golfklubb på cirka 10 minuter.
I området finns också grillplats som är en trevlig yta för dig som hyresgäst att umgås med dina grannar.

 

Skola, förskola och lek

I närheten av Stocksund Centrum ligger Montessoriförskolan Solvändan och Stocksundsskolan för elever i årskurs F-6 som ligger endast 10 minuters promenad bort. Nere vid Cedergrenska Parken finns även Marina läroverket som är en fristående gymnasieskola.

I området finns också en lekplats och härliga grönytor som bjuder in till lek.

Vardagsservice, butiker och lite till

Stocksund har ett eget litet centrum med en Ica Nära-butik, vårdcentral, Fitness 24/7, frisör, kemtvätt, tandläkare, bibliotek samt restaurang Bistro Stocksund. Här finns det mesta du behöver i vardagen.
Mörby Centrum ligger en bit bort med bil med ett flertal butiker, restauranger och annan service.

 

Resa till och från hemmet

Buss 601 stannar precis intill området och tar dig upp till Danderyds Sjukhus där tunnelbana går. Från Danderyds Sjukhus tar det cirka 12 minuter in till Stockholm City.
Kommer du med bil tar du dig smidigt och enkelt ut på E18 och det tar endast 10 minuter in till City.

 

 

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Solceller

Som en del i vårt hållbarhetsarbete har vi installerat solceller på två av husen för att kunna försörja delar av kvarteret med egen och förnybar energi.