Albin

Jag vill bli nästa Michael Jordan

Vi har tagit oss till Nöbbelöv i Lund för att träffa några av våra sommarjobbare. På en av gårdarna sitter 16-årige Albin och slipar en bräda till en bänk. Lite senare ska bänken monteras och målas. Albin gillar sitt sommarjobb, men det är inom ishockeyn han drömmer att skapa sig en karriär. 

 – Jag har spelat hockey sedan jag var tre och ett halvt år och målet är att bli nästa Michael Jordan men inom hockey.

Albin kommer senare i höst att flytta från Lund och börja på ett gymnasium med hockeyinriktning. Han gör det tillsammans med en nära vän som han har spelat tillsammans med i flera år. Och det är också hockeyn som Albin lever för.

 – Nu under sommaren är det lite paus med hockeyn, med annars är det träning sex dagar i veckan och jag älskar det.
 
Anledningen till att han tror att det kommer gå bra för honom stavas inställning och motivation. Albin har flera förebilder men en viktig förebild ser han i sig själv. 

 – Jag vill ju själv bli störst. Även om det finns andra riktigt bra spelare som jag ser upp till, så kan du inte utgå från någon annans prioriteringar, du måste alltid gå din egen väg.

Även om det finns andra riktigt bra spelare, så kan du inte utgå från någon annans prioriteringar, du måste alltid gå din egen väg.