Estelle

Mitt mål är att spela i ett riktigt bra lag i USA

I ett av våra kvarter i Tynnered i Göteborg jobbar Estelle 16 år sin sista vecka. Efter fyra veckors sommarjobb är hon redo att ta sommarlov innan hon börjar sitt första år på gymnasiet, där hon ska plugga bland annat räddningsmedicin. 

 –Jag är väldigt intresserad av sjukvård och människor, och därför kändes det perfekt för mig. 

På fritiden är det sport som gäller för Estelle. Idag spelar hon i Lacrosse-landslaget. Sporten är inte så välkänd i  Sverige, men spelas mycket i Kanada och USA. Det är ett lagspel med en racketliknande klubba och gummiboll, och det blir mycket träning under veckodagarna för Estelle.

 – Jag kom inte med i VM i år, på grund av min ålder, men mitt mål är att komma till USA och spela med ett riktigt bra lag där. Och kanske bli signad. 

Att tillåta sig att drömma, och pusha sig själv är en av nycklarna för att nå sina mål tror Estelle. Dessutom ser hon att det är viktigt att tänka framåt och ha en positiv inställning. Hon har en stöttande familj, men hon nämner att det också är viktigt att tror på sig själv.

 – Jag gillar att gå min egen väg, så jag är väl min egen förebild. Det är bara jag som kan bestämma över mig och mina prestationer.

Jag gillar att gå min egen väg, så jag är väl min egen förebild. Det är bara jag som kan bestämma över mig och mina prestationer.