Fia

Jag vill öppna en förskola med musikinriktning

I Sköndal i södra Stockholm möter vi 19-åriga Fia. Hon är inne på sin sista sommarjobbsvecka och ser fram emot att få lite ledigt innan hon börjar jobba igen till hösten.

– Jag gick ett musikprogram på gymnasiet, men jag har alltid vetat vad jag vill göra i framtiden. Jag har en dröm om att öppna upp en egen förskola, och att vi ska ha musik som en genomgående röd tråd.

Fia både sjunger och spelar instrument, och ser att musik är ett bra sätt för barn att ta till sig kunskap på.

– Om man har ramsor, som till exempel handlar om vad barn ska och inte ska göra, så lyssnar de och lär sig. Det är samma med andra kunskapslåtar. Jag tror på att lära sig genom musik, och jag ser att musik är en bra pelare i människors liv.

För att nå sitt mål kommer Fia börja jobba på en förskola i höst.

–Jag tänker att det är bra att jag skaffar mig jobberfarenheter via det här jobbet. På så sätt kanske jag hittar likasinnade som har samma idéer och brinner för att jobba med barn precis som jag. Efter det kanske vi kan skapa något tillsammans och starta en förskola ihop.

Att vara motiverad ser Fia som en nyckel för att lyckas.

– Jag har hittat någonting som jag verkligen tycker om att göra. Det finns ingentings som kan stoppa mig så länge jag gillar det, och fortfarande vill göra det.

Jag har en dröm om att öppna upp en egen förskola, och att vi ska ha musik som en genomgående röd tråd.