Jessica

Jag vill börja mitt vuxna liv

I Uppsala möter vi 17-åriga Jessica som är inne på sin sista sommarjobbsvecka hos oss. Vi pratar om framtiden och om drömmar.

– Mitt mål är att ha ett lugnt och stilla liv, det kanske låter konstigt men jag vill skaffa lägenhet och flytta hemifrån och börja mitt vuxna liv.

Även om drömmen finns om ett stabilt och lugn liv, vill hon ha liv och rörelse runt omkring sig. Hon vill flytta till en storstad, och högst på listan över städer finns Englands huvudstad.

– Jag skulle vilja flytta till London. Jag gillar att det är lite stressigt och många människor i rörelse. Det är alltid något som händer.

När Jessica funderar över framtida jobb så berättar hon att hon beundrar lokförare och hur de i sin roll hjälper människor att ta sig fram i städerna.

– En dag kom jag fram till att jag vill försöka bli lokförare. Tåg hjälper så många människor att pendla varje dag. Det hade varit en cool upplevelse att få chansen att ansvara för tåget och hjälpa personer att ta sig till olika platser.

En dag kom jag fram till att jag vill försöka bli lokförare. Tåg hjälper så många människor att pendla varje dag. Det hade varit en cool upplevelse att få chansen att ansvara för tåget och hjälpa personer att ta sig till olika platser.