Nour

Jag vill bli sjuksköterska

På Västra Bellevugården i Malmö är det en sommaraktivitet igång - som feriejobbare har anordnat för hyresgäster i området. Vid bänken bredvid popcornmaskinen sitter Nour som jobbar hos oss. I framtiden drömmer hon om att rädda liv och bli sjuksköterska.

 – Jag har alltid velat bli sjuksköterska. Jag gillar att se människor må bra, och hjälpa andra. 

Nour ska börja gymnasiet efter sommarlovet, med inriktning vård och omsorg. Hon har blivit inspirerad av sin kusin som arbetar som sjuksköterska.

 – När man är med någon man gillar, så blir man positivt inställd. Min dröm är att bli klar med skolan, ha en utbildning, skaffa jobb och familj. Jag måste köra på för att nå mina mål och alltid se det positiva.

Familj och vänner betyder mycket för Nour, och hon lyfter en specifik händelse i grundskolan som motiverade henne att komma på rätt väg.

 – Det fanns en tid i grundskolan då jag skolkade mycket. Men en dag började en ny tjej i min klass. Vi klickade och blev bästa vänner, och hon hjälpte mig med skolan. Det såg mina mentorer och de gav mig beröm för att jag började hänga med henne. Hon hjälpte mig att nå mina mål, och nu är jag här. Vi kommer vara vänner för livet.

En dag började det en ny tjej i min klass. Vi klickade och blev bästa vänner. Hon hjälpte mig att nå mina mål, och nu är jag här. Vi kommer vara vänner för livet.