Nero

Jag vill fokusera på att bli spelutvecklare

I Nöbbelöv i Lund sitter flera sommarjobbare på en bänk och umgås när vi kommer förbi. En av sommarjobbarna är Nero, 18 år från Landskrona. Han drömmer om att skapa musik till datorspel eller film.

 – Just nu går jag i årskurs tre på ett tekniskt gymnasium, men när jag är klar vill jag fokusera på att bli spelutvecklare. Spelbranschen har allt som jag tycker om.

Nero har alltid haft ett teknikintresse, och datorer har varit en stor del av hans uppväxt. På fritiden gillar han bland annat att producera musik.

 – Jag älskar musik. Jag vill förstå tekniken bakom, hur det är mixat och hur musiken är skapad. När jag skapar musik fokuserar jag på musik till spel, och jag tar gärna hänsyn till hur folk spelar sina instrument. Jag tycker det är magi.

Intresset för musik kommer från Neros barndom. Han växte upp med strategispel där fokus ligger på bra berättelser, och där det finns bakgrundsmusik som han uppskattar.

 – Jag vill skapa en spelserie. Men jag behöver inte skapa något själv, utan kan absolut tänka mig att vara en del av ett större team.

Jag älskar musik. Jag vill förstå tekniken bakom, hur musiken är mixad och hur den är skapad. När jag skapar musik fokuserar jag på musik till spel, och jag tar gärna hänsyn till hur folk spelar sina instrument. Jag tycker det är magi.