Thea

Jag vill hjälpa människor och bidra till samhället

Thea, 17 år, från Göteborg sommarjobbar i ett av våra kvarter i Askim. Efter sommarlovet börjar hon sitt andra år på gymnasiet med inriktning musik.

– Hela mitt liv har handlat om musik. Det har varit mitt allt. Jag sjunger och spelar gitarr och därför kändes det som helt rätt att gå just det programmet på gymnasiet.

Trots att musik upptar en stor del av Theas liv har hon ett annat mål när det gäller karriären. Hon vill jobba som psykolog.

– Ett av mina större mål är att läsa vidare till psykolog. Helst vill jag plugga i Göteborg, men om det krävs att jag behöver flytta någon annanstans kommer jag att göra det. För psykolog är någonting jag verkligen vill bli.

Thea berättar att hon alltid har velat hjälpa människor, och samhället sedan hon var liten. Valet att fokusera på att läsa psykologi kom en dag när hon satt och funderade över framtiden.

– Mamma skulle få en hjärtattack om jag blev polis, men viljan att hjälpa samhället och människor är ändå så stark. Så en dag när jag satt och funderade, kom jag på att psykologer också räddar liv, på sitt sätt. Det var då jag visste att det är det jag vill bli.

Mamma skulle få en hjärtattack om jag blev polis, men viljan att hjälpa samhället och människor är ändå så stark. Så en dag när jag satt och funderade, kom jag på att psykologer också räddar liv, på sitt sätt. Det var då jag visste att det är det jag vill bli.