Tilda

Jag ska läsa samhällsvetenskap

I ett av våra kvarter i Tynnered i Göteborg sommarjobbar Tilda 16 år. Efter sommarlovet kommer hon läsa samhällsvetenskapsprogrammet på gymnasiet.

– Jag valde just den linjen för att den är bred och jag kan läsa vidare efteråt. Jag är fortfarande lite osäker på vad jag vill bli, därför jag valde den linjen.

Tilda spenderar mycket av sin fritid tillsammans med familj och vänner. För Tilda är det viktig att ta vara på tiden, att vara social och att skaffa nya minnen.

– Att vara här och nu är viktigt för mig. När jag är klar med skolan vill jag gärna flytta in till en lägenhet i stan. Men jag vill gärna stanna i Göteborg för det känns hemma.

Familjen har alltid varit viktigt för Tilda. Hon har växt upp med sin släkt i samma kvarter och har en tight familj som alltid finns där.

– Min familj är viktig för mig. Jag tycker om att umgås med mina föräldrar och släktingar, som jag gjort under min uppväxt. Mamma är min förebild. Hon både inspirerar och motiverar mig.

Min familj är viktig för mig. Jag tycker om att umgås med mina föräldrar och släktingar, som jag gjort under min uppväxt. Mamma är min förebild. Hon både inspirerar och motiverar mig.