Drottninggatan 35, City

Nyckelfärdigt kontor med oslagbar utsikt och närhet till allt precis vid Sergels torg!

Område
Stockholm
Yta
84 m²
Typ
Kontor
Tillträde
Enligt överenskommelse
Hyra
Från 580 000 kr/år Exkl moms
MA

Madeleine Agerhill

Kommersiell uthyrare

+46101675560

Beskrivning

Nu finns ett mindre, nyckelfärdigt kontor om totalt 84 kvm ledigt att hyra i ett av Stockholms mest centrala lägen.

Kontoret ligger högst upp, på plan 5, med egen entré från Drottninggatan 35. Här finns plats för både kontorsplatser och mötesrum, ett pentry och wc med dusch. Fönsterna åt båda hållen samt placeringen högst upp i fastigheten gör lokalen otroligt ljus och välkomnande. Hissen går endast upp till plan 4, upp till plan 5 tar man sig sedan via trapp.

Det finns även möjlighet att hyra lokalen möblerad vid intresse.

Kommunikation

Här sitter du mitt i Stockholms affärs- och servicestråk precis vid tunnelbaneuppgången Sergelstorg. Nåt kvarter bort ligger T-centralen och centralstation, vilket gör att du har all slags kommunikation bara några minuter bort.

Det finns möjlighet att hyra garageplats i närliggande garage och för dig som cyklar finns cykelparkering i huset.

Omgivning och service

All tänkbar service finns precis utanför dörren, ett stort utbud av caféer, restauranger och butiker samt hela Gallerian och Åhléns City endast ett par minuters gångväg bort.

Fastigheten

Klarahuset stod färdigt 1989. Byggnaden är en manifestation för den syn på arkitektur och stadsbyggnad som drevs fram av missnöjet med citysaneringen, när det gamla Klara fick ge plats för det moderna City.

Efter en markanvisningstävling fick byggbolaget JM och Nyréns Arkitektkontor 1982 i uppdrag att projektera och gestalta byggnaden. Interiört tillskapades en enhetlig kontorsbyggnad med tre ljusgårdar, varav den mittersta är den centralt placerade trapphallen, men för att ge en illusion av mer småskalig bebyggelse delades gatufasaden in i fyra delar. Den nordligaste delen består av två återskapade 1850-talsfasader från platsen, den mittersta består av en återuppförd fasad från 1912 som tidigare hört till ett hus på Regeringsgatan 9, medan den södra fasaddelen nygestaltades av Nyréns Arkitektkontor. Huvudentrén förlades till den ur- sprungliga entrén i huset från 1912, därav den förvillande siffran 9 i plåten ovanför in- gången.

1990 tilldelades Klarahuset Sveriges Arkitekters prestigefyllda Kasper Salinpris och Stenindustriförbundets Stenpris.

Idag består fastigheten av kontor samt butiker i markplan.

Objektsbeskrivning och planritning
Dela sidan

Vill du tipsa eller visa någon annan lokalen?

Det här finns i närheten

Restaurang
Parkering
Elbilsplatser
Tåg
Buss
Gym
Fiber

Vårt hållbarhetsarbete

Att investera i trygghet är att investera i framtiden. Ett kvarter som är tryggt och trivsamt har framtidstro, här vill människor bo och bo kvar länge. Vi vet och vi ser effekten. Den sociala hållbarheten är en del av vårt DNA och i över 20 år har vi utvecklat vårt arbetssätt med avstamp i löpande investeringar och relationsförvaltning.

Våra löften och mål

De största hållbarhetsaspekterna för Stena fastigheter är social stabilitet och klimatförändringarna. De två utmaningarna påverkar vår verksamhet både kortsiktigt och långsiktigt, och vi vet att vi också har en nyckelroll som en av Sveriges största fastighetsägare för att skapa de bästa förutsättningarna för att leva och verka hållbart i våra kvarter.

MA

Madeleine Agerhill

Kommersiell uthyrare

+46101675560

Anmäl ditt intresse