Renoveringen på Pennygången

Pennygången är i behov av en renovering och efter dialog med hyresgästerna har vi kommit fram till att det sker på en grundnivå (stam- och badrumsrenovering) med möjlighet till tillval. Detta för att du som hyresgäst ska kunna påverka ditt eget boende. Du kommer att bo kvar i din lägenhet under renoveringen.

I samband med renoveringarna gör vi också om trapphusen och vi planerar för bergvärme i området.

Grundnivå & tillval

Badrumsrenoveringen på Pennygången sker på en grundnivå med möjlighet till tillval. Det innebär ett stambyte med nytt badrum och olika tillval. På så vis kan vi möta de många olika önskemål som ni som bor här har. Vi renoverar hus efter hus och vi har löpande kontakt med er som berörs.

Grundnivå

 Tillval - för de som önskar

Badrum:

Kök:

El:

Hyreshöjningen 

Hyresgästföreningen och Stena Fastigheter Göteborg är överens om hyreshöjningen för renoveringen. Den nya hyran börjar gälla från det att lägenheten är renoverad och du som ska bo i lägenheten har flyttat in. Du som idag bor på Pennygången kommer att få en intrappning av hyran. Första året betalar du halva hyreshöjningen och efter 12 månader betalar du den nya hyran fullt ut.

Hyreshöjningen efter renoveringen (baserad på 2017 års hyresnivå med förberedelse för tvättmaskin och torktumlare men utan tillval)

Vanliga frågor & svar kring renoveringen

Hur lång tid tar renoveringen?

Ett badrum tar i snitt 8 veckor att renovera. Under denna tid kan du inte använda ditt badrum utan får använda de duschar och toaletter som ställs upp på gården i anslutning till det hus vi renoverar.

Kan jag bo kvar under renoveringen?

Ja, du kan bo kvar i din lägenhet under renoveringen. Renoveringen tar ungefär 8 veckor i varje lägenhet. Under denna tid är vattnet avstängt i badrummet. Du har då tillgång till bodar med dusch och toalett på gården och kallvatten på ditt våningsplan. Vattnet i köket är avstängt i max 2 veckor.

Kommer toaletterna och duscharna på gården att räcka till?

Vår entreprenör som tidigare gjort stamrenoveringar i andra bostadsområden bedömer att det räcker. Visar det sig att det behövs fler toaletter och duschar kommer vi att utöka antalet.

Kan jag få ett annat boende under tiden?

För att se hur vi kan lösa renoveringen på bästa sätt för er har vi möten med var och en i de lägenheter som renoveras. Finns det speciella behov diskuterar vi vilka lösningar som finns.

Kommer jag ha vatten i lägenheten under renoveringen?

Nej, badrummet är utan vatten hela perioden (i snitt 8 veckor) och vattnet i köket är avstängt som mest i 2 veckor (under denna period). Vattenavstängningen beror på att det är tekniskt omöjligt att få vatten i lägenheten då stammar och vattenledningar byts ut. Det kommer att finnas vatten och avlopp på varje våningsplan under renoveringen.

Får jag kompensation för detta?

Ja. Efter att badrummet är färdigställt får du en fri månadshyra.

Hur vet jag vad som händer?

Vi har löpande kontakt med dig som berörs av renoveringen.

Tidplan