Sköndal

Sköndal passar både barnfamiljer såsom pensionärer och singelhushåll. Här har du allt det dagliga du behöver i en stad som växer snabbt. Nyinflyttade i området är de som flyttar från storstan för att komma närmare lugnet.

Sköndal är en stadsdel i Söderort tillhörande Stockholms kommun och ligger inom Farsta stadsdelsområde. Sköndal bildades år 1926 och är centralt belägen till Stockholm city med cirka 10 minuter till Gullmarsplan och 5 minuter till friluftsområden med badsjöar. Här har du närhet till både storstad och naturliv!

Stenahjärtat bankar för hållbarhet

Stena Fastigheters bestånd byggdes på mitten av 60-talet i äkta "funktisanda" där stilen är enhetlig i hela beståndet, inklusive vårat centrum där en viss del är K-märkt. Invändigt i lägenheterna erbjuds plusstandard där hela lägenheten är helrenoverade i hög kvalité.

Mellan stad och natur

I Sköndals bästa läge hittar du natur, vatten och friluftsområden. På 20 minuter kommer du till Stockholm City och inom mindre än en kvart är du i Gullmarsplan,Skarpnäck eller Farsta centrum, med allt vad det har att ge i form av god mat, uteliv och bra shopping.  I närheten ligger flera badplatser. Den närmaste är Sköndalsbadet med som tar cirka 5 minuter med buss/bil där det även finns en simbassäng för funktionshindrade och 15 minuter bort med bil ligger populära Flatenbadet.

Alla vägar bär till Sköndal

.