Tre nya lokalhyresgäster i Kvillered

När vi utvecklar nya kvarter vill vi skapa en bra blandning av bostäder och verksamheter. Det ger liv och rörelse i området och därmed en ökad trivsel och trygghet. I Kvillered, en helt nytt kvarter intill Fyrklöversgatan på Hisingen i Göteborg, bygger vi 252 lägenheter och tre nya lokaler. Nu är verksamheterna i lokalerna i full gång: Sweets House, Legends Barbershop och 4.Klöver Frukthall.

I dialogen med boende i området, som genomfördes inför byggnationen av Kvillered, inkom önskemål om ett bredare serviceutbud i området. Detta tog vi med oss i planeringen av nyproduktionen.

Legends Barbershop
Här jobbar totalt tre personer, Mohammed Al Badry som leder verksamheten och de två barberarna Ahmed El Haj och Ahmed Kadhim.
– Det kommer faktiskt folk från hela Hisingen för att klippa sig hos oss, säger Mohammed.

Det finns inte så många frisörer i närheten så Mohammed och hans medarbetare upplever att de som bor i området är glada över att Barber Shop öppnat just på Fyrklöversgatan.
– Som hos många andra frisörer har vi mest kunder under helgerna. Man kan säga att torsdag-söndag är de mest populära dagarna. Att vi har öppet just på söndagar är också något som gör att vi kanske sticker ut mot andra barberare och frisörer, säger Mohammed.

Ahmed El Haj , Mohammed Al Badry och Ahmed Kadhim
Ahmed El Haj , Mohammed Al Badry och Ahmed Kadhim
Legends Barbershop har även öppet på söndagar.
Legends Barbershop har även öppet på söndagar.

Sweets House
Sweets House är ett café och konditori med ett brett utbud och influenser från hela världen. För den lite hungrigare besökaren finns bland annat piroger, mackor, pajer och sallader och för den som är ute efter något gott till kaffet finns allt från kakor och tårtor till bakelser med influenser från hela världen.
– Jag har arbetat med bakverk i flera olika länder, och har varit i den här branschen i 25 år. Därför känns det extra kul att nu äntligen få öppna upp min egna verksamhet här på Fyrklöversgatan, berättar Ali Seid.

På Sweets House produceras allt från grunden. För de som är lite hungrigare finns mackor och piroger, och för de som mer är ute efter bakverk och sötsaker finns allt från kakor till tårtor.
– Självklart löser vi unika beställningar av tårtor för fest, födelsedagar och andra festligheter, säger Ali Seid.

Ali Seid.
Ali Seid.
Sweets House har brett utbud med influenser från hela världen.
Sweets House har brett utbud med influenser från hela världen.

4.Klöver Frukthall
På 4Klövern frukthall går det att handla dagsfärska frukter och grönsaker, orientaliska livsmedel – ja i princip det mesta som behövs i livsmedelsväg.
– Vi har kommit igång bra här, vi har god kontakt med de boende i området och de andra verksamheterna här i kvarteret, säger Mohammed Daood.

Mohammed Daood.
Mohammed Daood.
Butiken är fylld med dagsfärska frukter och grönsaker
Butiken är fylld med dagsfärska frukter och grönsaker