Samhällsmatchen tar ansvar utanför de kritade linjerna

Fler i sysselsättning är ett av målen när Stena Fastigheter Stockholm krokar arm med Samhällsmatchen. Samhällsmatchen är Hammarby Fotbolls organisation och samlingsnamn för klubbens insatser i samhället och handlar om allt som sker utanför de kritade linjerna på fotbollsplanen.

Nu växlar Stena Fastigheter Stockholm upp sitt engagemang på området sysselsättning och tillsammans med Samhällsmatchen sjösätter vi en kostnadsfri sommarjobbsförmedling.

Varje år anställer vi cirka 100 sommarjobbare mellan 16 och 20 år. Alla som anställs är boende hos oss och ungdomarna arbetar bland annat med att ta hand om bostadskvarteren genom att rensa rabatter, måla och städa förråd.

Samhällsmatchen tycker att detta är ett fantastiskt initiativ och vi vill skapa fler sommarjobb tillsammans med företag i Söderort och Stockholm.

Därför lanserar vi nu en sommarjobbsförmedling där Hammarbyfamiljen och dess partnernätverk i hela Stockholm kan hitta sommarjobbare – via oss. Sommarjobbsförmedlingen kommer alltså att förmedla fler sommarjobb för boende hos oss, men den är även öppen för andra ungdomar i hela Stockholm som söker sommarjobb.

Och målet är ambitiöst. Vi siktar på 100 nya sommarjobb utöver de vi redan erbjuder.

Satsningen kommer inledas med en sommarmässa den 4 april på Tele2 Arena mellan kl. 17.00 och 20.00, där vi bjuder in ungdomar och förtag för jobbmatchning. Dagen blir som ett startskott på sommarjobbsförmedlingen.

Till mässan kommer våra partnerföretag, andra företag och ungdomar som vill lära sig mer om satsningen och anmäla intresse för att antingen ta emot sommarjobbare eller för att hitta ett sommarjobb.