Vill du bli en minimeringsmästare?

Minimeringsmästarna är en tävling för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. Vi söker nu dig som bor i Fisksätra och som vill vara med i tävlingen Minimeringsmästarna 2021/2022!

Minimeringsmästarna är en tävling för hushåll i hela Sverige där hushållen under ett års tid får inspireras till hur man kan leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra hushåll i den stora
Sverigekampen.Vill du minska ditt klimatavtryck? Är du en hängiven avfallssorterare som återvinner allt till minsta lilla gem eller har du kommit en bit på väg men behöver inspireras
till att ta det ett steg längre? Oavsett vilket, finns det alltid utrymme för att lära sig mer och bli inspirerad. Anmäl dig och bli en Minimeringsmästare 2021!

Var med och tävla mot hushåll i hela Sverige

I Sverigekampen tävlar du mot andra hushåll i hela Sverige! Hushållens avfallsmängder mäts under tävlingens gång och det hushåll som lyckats minska mest vinner, och blir årets minimeringsmästare. Du är dessutom med i olika utmaningar under tävlingens gång som kan handla om att laga mat på rester eller anordna en klädbytarträff med kompisar.

Som deltagande hushåll utmanas du att under ett år minska dina avfallsmängder på ett lekfullt och lärorikt sätt. Du kommer även att delta i fem tematräffar där du inspireras och lär dig om respektive tema: matsvinn, textil, farligt avfall, hållbar konsumtion och delande. Utifrån dessa teman får du sedan utmaningar som ska bidra till minskade avfallsmängder.

Vad förväntas av mig?
Du förväntas att:
* Väga ditt avfall och rapportera in resultatet vid tre tillfällen under året
* Genomföra utmaningar inom respektive tema
* Medverka på tematräffar
* Dela med dig av projektet i dina egna sociala medier

… och även fungera som ambassadör genom att utmana vänner och bekanta och inspirera dem via dina egna sociala medier.

Vill du vara med och tävla?

Anmälan öppnade den 15 maj och stänger 15 september och alla typer av hushåll är välkomna att söka - ensamhushåll, familjer, kollektiv eller par. 
Sedan väljer vi ut 5 hushåll i Fisksätra för att utmana varandra och sig själva i att minska sitt avfall och rekrytering av dessa hushåll i påbörjas när ansökningsperioden är slut. Det är kostnadsfritt för dig som är hyresgäst hos Stena Fastigheter i Fisksätra.

Vill du vara med och tävla och göra skillnad för miljön?
Du kan ansöka via www.minimeringsmastarna.se/anmalan fram till den 15 september.

Vi ser fram emot din ansökan!

Samverkan med Nacka vatten och avfall och Tyresö Kommun

Stena Fastigheter tillsammans med Tyresö kommun, Tyresö bostäder och Nacka vatten och avfall samverkar lokalt kring det nationella projektet Minimeringsmästarna. Gemensamma
tematräffar kommer att genomföras i både Nacka och Tyresö, digitalt eller fysiska beroende på rådande omständigheter.

Minimeringsmästarna drivs av Göteborgsregionen (GR) och finansieras av Avfall Sverige samt deltagande kommuner. Läs mer om Minimeringsmästarna här.

Logotyp_Minimeringsmästarna.png