Simonas bytesrum

Ska vi byta grejer med varandra?

På Stena Fastigheter vill vi skapa förutsättningar för våra hyresgäster att leva mer hållbart. Som fastighetsägare har vi både ansvar och möjligheter att bidra till ett mer hållbart samhälle. Vi vill ta vara på de möjligheterna och är öppna för nya idéer och lösningar.

En av våra fastighetsvärdar fick idén att skapa ett bytesrum, där hyresgästerna kan ställa saker som inte används så att någon annan kan ha nytta och glädje av dem.     
   - Vi började med det här bytesrummet i augusti och det har fungerat bra hittills. Det kräver ju att de som använder det tar ett visst ansvar för meningen är inte att det ska användas som ett extra miljörum. Det ska vara saker som är rena och hela och som går att använda, säger fastighetsvärden Simona Cassel.

Genom att återanvända saker som redan har producerats minskar vi vår klimatpåverkan. Det här är bara en av många små saker vi kan förändra i vårt beteende och som bidrar till en mer hållbar vardag. Vi fortsätter nu att skapa bytesrum och byteshyllor i flera av våra fastigheter, så att fler ska få möjlighet att återanvända och dela gemensamma resurser. Nya idéer föds ideligen och vi vill ta vara på idéerna som kan förbättra för såväl våra hyresgäster som vår miljö.