Askegården

Hyr lägenhet Askegården

Alla hyresrätter i Askegården förmedlas via HomeQ.se. Lägenheterna har inte publicerats ännu, men kommer finnas på länken nedan vid uthyrningsstart.

Sök hyresrätt Askegården

Välkommen till de gröna gårdarna och goda grannarna. Stena Fastigheter bygger nu ytterligare ett hus i Askegården. 47 ljusa och trevliga hyresrätter med öppen planlösning. Allt nära natur, skog och bad. Inflyttning sker under hösten 2023.

Naturen nära Askegården

Närområdet

Askegården är en del av Askims gröna gårdar med lekplatser, uteplatser och en tennisbana. Här bor du nära naturen, skogen och har både havsbad och sjöbad med Askimsbadet och Sisjön på cykelavstånd. Handel och service finns i Sisjöns handelsområde och bussen går till stan på tio minuter. 

Askegården

De vinklade huset, som ligger på Kobbeslätten 2, skapar en gård åt sydväst i vindskyddat läge, perfekt för att umgås, med vänner och grannar. På gården ligger ett gårdshus som ger en anda av radhus i Bullerbyn. Gårdarna är gröna och luftiga, med cykelparkering under tak och liten lekplats för de mindre barnen. Sittplatser och grill inbjuder till umgänge med grannar och vänner. Huset är svanenmärkt, vilket innebär en sund inomhusmiljö och liten påverkan på miljön. Alla produkter och material som används är noga kontrollerade för att leva upp till höga miljö- och hälsokrav, och materialet är utvärderat ur ett livscykelperspektiv. Huset har en låg energianvändning, en god innemiljö och det är enkelt att återvinna och källsortera.

Lägenheterna

Lägenheterna är ljusa och luftiga med yteffektiva planlösningar och du har balkong eller uteplats. Materialvalen är genomtänkta för att skapa trivsamma och långsiktigt hållbara bostäder. För dig som vill ha lite extra bekvämlighet finns även förberedelse för disk- och tvättmaskin. Vi bygger 1-5:or på 38-90 kvadratmeter.

Planlösningar Askegården.pdf

Vardagsservice, butiker och lite till

Det finns flera bra skolor och förskolor inpå knuten, och det finns både kommunala och fristående alternativ att välja bland i Askim. Sisjöns handelsområde ligger bara ett stenkast bort och här finns ett stort utbud av service, butiker, mataffärer och gym. Frölunda Torg ligger också nära med ett utmärkt serviceutbud.

Kommunikationer

Om du vill in till centrala Göteborg är det knappa 7 lättcyklade kilometer till Linnéplatsen. Du går in till stan på en halvtimme. En busshållplats ligger alldeles utanför området och den tar dig in till stan på en kvart. Kör du bil går Söderleden mot Mölndal och söder ut i närheten.

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Gårdsgemenskap

Gårdsgemenskap är inget man bara bygger. Bra lägenheter och gårdar hjälper men det är människorna som skapar sammanhållningen. Därför lyssnar vi och pratar med vår hyresgäster för att tillsammans med dem få till ett liv mellan husen som känns lika mycket hemma som de fina lägenheterna vi bygger. Genom dialog har vi skapat en grund för hur området kan utvecklas.

Tvättstugor

Genom att de boende delar på en gemensam tvättstuga med miljömaskiner minskar koldioxidutsläppet med 25 %. Vi tar också hand om både dagvattnet och renar det för att säkerställa att de håller rätt kvalité när det sedan släpps ut.

Svanenmärkt

Huest är svanenmärkta, vilket innebär en sund inomhusmiljö och liten påverkan på miljön. Alla produkter och material som används är noga kontrollerade för att leva upp till höga miljö- och hälsokrav, och materialet är utvärderat ur ett livscykelperspektiv. Huset har en låg energianvändning, en god innemiljö och det är enkelt att återvinna och källsortera.

Hyr lägenhet Askegården

Alla hyresrätter i Askegården förmedlas via HomeQ.se. Lägenheterna har inte publicerats ännu, men kommer finnas på länken nedan vid uthyrningsstart.

Sök hyresrätt Askegården

Prenumerera på vårt nyhetsbrev