Seniorhus Smaragden

Just nu bygger Stena Fastigheter ett hus för seniorer som gillar att umgås och kanske hjälpa varandra. Huset kommer att inrymma 73 lägenheter i olika storlekar och en gemensamhetsyta på bottenplan för möjlighet att träffas, träna och trivas.

 

 

Sök via HomeQ

Vi har lägenheter med 2 -4 rok. Hitta den lägenhet som passar dig bäst, se planlösningar och skicka din ansökan.

Sök lägenhet

Sök via Boplats

Du kan välja att söka dina lägenheter via Boplats Göteborg. Sök på Smaragdgatan.

Sök ledig lägenhet

Ring oss!

Har du frågor eller vill komma i kontakt med ansvarig uthyrare?

Ring oss

Närområdet

På Smaragdgatan i Tynnered har du närhet till havet, handeln och de goda kommunikationerna in till centrum. Du har dessutom grönområden och härliga cykel- och vandringsvägar runt knuten. Tar du spårvagnen två hållplatser bort befinner du dig på Frölunda Torg som erbjuder all service du kan behöva. För dig med kulturintresse finns Frölunda kulturhus.

Smaragden är ett seniorboende vilket betyder att du måste vara 65 år eller äldre för att beaktas som hyresgäst. Huset är byggt för att passa in på konceptet Trygghetsboende, vilket betyder viss extra service finns att tillgå för den som önskar och har behov. Mer information om vad det innebär kommer inom kort.

Leva och bo i Tynnered

Modern planlösning med hög standard
Modern planlösning med hög standard

Lägenheterna

Alla lägenheter blir tillgänglighetsanpassade och har fönster i två väderstreck. Det kommer finnas flera olika lägenhetsstorlekar att välja mellan, allt från 1,5 rok till 4 rok. Materialen i lägenheterna är valda för att vara lättskötta och vi förbereder för installation av tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Alla lägenheterna är utrustade med mikro.

Förutom entrébalkong kommer det även finnas en balkong åt motsatta hållet. Du kommer kunna välja mellan sol, skugga, gemensamt eller avskilt. Kaffe och kaka smakar gott oavsett vilket balkongläge du väljer!

Se alla planlösningar

Kommuniaktioner

Det ska vara enkelt och miljövänligt att ta sig till och från Smaragden Seniorhus. Redan nu finns bra kollektivförbindelse med täta avgångar. Till det erbjuder vi säker cykelparkering samt tillståndsparkering. Med cykeln är du nära till allt, från bad till city till Frölunda Torg.

Hållbara tillsammans

Vi arbetar för att hela kvarteret som du bor i ska vara tryggt, trevligt och klimatsmart på alla sätt och vis. Vi vill göra det lätt för dig att leva hållbart. Utnyttja det som finns; sortera ditt avfall ordentligt, dela saker med dina grannar, välj gärna cykel eller buss istället för bil när det är möjligt. Hållbarhet är en stor fråga och vi behöver alla göra det vi kan, tillsammans.

Tryggt och grönt

För att bidra till trygghet och samhörighet i området jobbar vi långsiktig genom vårt arbetssätt för social hållbarhet -  relationsförvaltning. Tillsammans med boende, entreprenörer och föreningar hittar vi vägar till samarbeten och projekt med fokus på trygghet, dialog och hållbarhet. Området ska helt enkelt präglas av ett hållbart liv, trygghet, trivsel och livskvalitet.

Resa hållbart

På Stena Fastigheter har vi ett löfte om att det ska vara lätt att leva och arbeta hållbart i våra kvarter. En del i det är att erbjuda enkla alternativ som gör det möjligt för dig att resa på hållbara sätt. Tillsammans med Göteborgs stad jobbar vi aktivt med att ta fram mobilitetslösningar till alla våra kvarter och har ständigt en dialog för att cykelvägar, kollektivtrafik och annan infrastruktur ska fungera i, och omkring, våra områden.

Trygghetsboende

Huset är byggt för att vara ett Trygghetsboende. Det betyder att viss extra service finns att tillgå, att alla lägenheter är extra tillgänglighetsanpassade och byggda för att du ska kunna bo där länge. Dessutom har huset sin egna Trygghetsvärd som hjälper de boende att anordna gemensamma tillställningar för att skapa trygghet och gemenskap.  

Sök lediga lägenheter

Nedan finner du en interaktiv bild där du kan se vilka lägenheter som är lediga, hur stora de är och vilket våningsplan de ligger på.

 

Upplåtelseform och hyra

Lägenheterna kommer att upplåtas som hyresrätt. De personer som har anmält sig först och som är medlemmar i ADA seniorhus kommer att finnas bland dem som först får erbjudande. Även Stena Fastigheters befintliga hyresgäster kommer att få förtur till lägenheterna. Vi vänder oss till er som har fyllt 65 år och som tillsammans med andra seniorer vill skapa ett trivsamt, gemytligt och bekvämt liv.