Trikåfabriken

På Trikåfabriken samsas små och stora konsultbolag, frilansande formgivare, fotografer, hantverkare, IT- och speltillverkare och restaurangägare. Den gamla fabriken mitt på Möllan som tidigare tillverkade trikåunderkläder för damer blir nu en ny, aktiv mötesplats för kreativa företagare som vill bidra till att utveckla Möllan och staden. Här får du hållbara kontorslokaler med själ och hjärta!

Stadsutveckling med omtanke

I den gamla Trikåfabriken i det anrika kulturkvarteret Bilden utvecklar vi nu ett kontorskoncept där hållbarheten driver alla processer. Vi utgår från kreativa, smarta, flexibla och hållbara lösningar och bygger om med varsam hand.

Målet är att göra så få ändringar som möjligt för att behålla husets karaktär och själ. Planlösningarna i huset utgår från byggnaden och vi återbrukar det material vi kan. Genom att ta vara på så mycket som möjligt bevarar vi husets unika kulturarv samtidigt som vi skapar något nytt. Med en genomtänkt renoveringsprocess blir en gammal fastighet en modern, hållbar arbetsplats med smart teknologi och flexibla lösningar.

Trikåfabriken är ett av Sveriges första klimatberäknade ombyggnationsprojekt och ska också certifieras enligt standarden Miljöbyggnad i Drift nivå guld, för att också långsiktigt bidra till miljö- och klimatnytta.

I Trikåfabriken erbjuder vi hållbara kontorslokaler med själ och hjärta – för framtidens medvetna företagare. För oss är det hållbar stadsutveckling med verklig omtanke.

Vill du hyra lokal i Trikåfabriken?

I Trikåfabriken finns det rum för både det stora och det lilla företaget. Lokalerna byggs med en modern planlösning med gemensamma ytor som alla kan ta del av. Här hittar du alla planlösningar till våra lediga lokaler. Kontakta oss direkt om du är intresserad.

 Ensar Gigovic

Ensar Gigovic

Kommersiell uthyrare

+46 (0)10-167 54 12
Trikåfabrikens innergård förvandlas till den kreativa mötesplatsen Torget.
Trikåfabrikens innergård förvandlas till den kreativa mötesplatsen Torget.

Trikåfabriken är en plats där gamla, kreativa näringar möter nya - där framtidens hållbara kontor utvecklas i samarbete mellan näringsliv, fastighetsägare och boende i området.

Vår målbild för Trikåfabriken