Kommunikation

Den enkla livet i Vega

Det är enkelt att bo i Vega.

Att ta sig till och från Vega är enkelt, oavsett om du oavsett om du vill åka kommunalt, ta bilen eller cykla. Den nya pendeltågsstationen, busstorget, gång och cykelvägarna samt en ny trafikplats är en del av utvecklingen av Vega, och för stadsdelen ännu närmare Stockholm. Med pendeltåget tar det bara 25 minuter till Stockholms central. Det finns även busslinjer som tar dig till Farsta och Haninge Centrum. För dig som tar bilen har Vega fått en egen avfart från riksväg 73, vilket gör bilresan smidigare då du slipper trafiken vid Haningeavfarten. Men en hållbar stadsdel som Vega satsar givetvis också på miljövänliga alternativ. Cykel- och gångstråk knyts samman med övriga delar av Haninge så du enkelt och säkert ska kunna ta dig dit du vill. Här är det även lätt att välja bort bilen.

KOMMUNIKATION

Pendeltåg – Vegas nya pendeltågsstation tar dig snabbt och smidigt in till City.
Bussar – Ett busstorg finns i direkt anslutning till pendeltågsstationen, med förbindelser mot Haninge Centrum, Skogås, Norrby och Jordbro. Här finns även en stor cykelparkering.
Bil – För dig som kommer med bil så har Vega fått en egen avfart från riksväg 73 vilket gör bilresan smidigare då du slipper trafiken vid Haningeavfarten.