Ängby Park

Under 2013 byggde vi klart 320 hyresrätter i Ängby Park – nära stan och med goda kommunikationer, men i gröna miljöer med fågelsång och goda grannar. I området byggdes också 54 bostadsrätter.

Området

Vid Mälarens strand, bara ett hundratal meter från husen, finns badbrygga och på promenadavstånd ligger flera båtklubbar. Vårt nya område Ängby Park ligger i slänten ner mot Mälaren. I parken finns lövträd och buskage som en gång i tiden planterades av den botaniskt intresserade tobakskungen Ljunglöf själv. Här finns perfekta promenadstråk och löpslingor i den lagom kuperade terrängen. I Bromma finns både förskolor och skolor.

Om lägenheterna

Vi har byggt luftiga, genomtänkta hyresrätter om 1-4 rum och kök med utsikt över parken och innergårdarna. Alla lägenheter har stora ljusinsläpp och nästan alla har balkong eller uteplats – det är lätt att sudda ut gränsen mellan inne och ute.

Fokus har legat på energisnåla och miljövänliga hus där hyresgästen själv kan påverka sina kostnader. Varje lägenhet har separat elmätare och vattenmätare så att man enkelt kan se sin förbrukning och kan påverka kostnaderna. Lägenheterna har utrustats med energisnåla vitvaror, snålspolande toaletter och vattenkranar. Varje lägenhet har centralt producerad luftburen grundvärme som kompletteras med ett med ett lokalt värmebatteri. Det gör det lätt att själv påverka temperatur och värmekostnad.