Askegården

De gröna gårdarna och de goda grannarna. Stena Fastigheter bygger totalt 196 ljusa och trevliga lägenheter med öppen planlösning, både bostadsrätter och hyresrätter. Allt nära natur, skog och bad.

Vill du bo här?

Alla lediga lägenheter listas på HomeQ.se. Sök på Askim för att hamna rätt. 

Om området

Askegården ligger alldeles intill det väletablerade och omtyckta området Kobbegården. Lägenheterna blir nya, fräscha och praktiskt planerade och alldeles intill har du tillgång till ett välskött och bra grannskap med flera fina gårdar, uteplatser och lekplatser. Och en massa trevliga grannar, förstås! 1+1=3 helt enkelt.

De vinklade husen skapar gårdar åt sydväst i vindskyddat umgängesvänligt läge. Gårdarna är gröna och luftiga, med cykelparkering under tak och liten lekplats för de mindre barnen på varje gård. Många sittplatser och grill inbjuder till umgänge med grannar och vänner. Och för dig med gröna fingrar kommer det även att finnas möjlighet att odla.

I Askegården bor du i en vacker grönska i moderna lägenheter, med närheten till natur, skog och bad. Här finns shopping, skolor och service, allt som gör livet enkelt och bekvämt.

Lägenheterna

Alla lägenheter har fönster i två väderstreck, är ljusa och har genomgående bra materialval. Förutom entrébalkong har flera även en balkong åt motsatta hållet. Hallväggen är vinklad och öppnar upp för ljus och fria siktlinjer. I hallen ligger klinkers, i övrigt har vi lagt fin ekparkett på golven och badrummen är helkaklade. I hyresrätterna är det förberett för disk- och tvättmaskin och i bostadsrätterna är tvätt- och diskmaskin installerat.

Vi bygger 1-4 rummare på 38-90 kvadratmeter, totalt 196 ljusa och trevliga lägenheter med öppen planlösning, både bostadsrätter och hyresrätter.

Sök lägenhet via HomeQ.se >

Byggt för möten

Du når din lägenhet via det gemensamma trapphuset eller med hissen. Lägenheterna har en entrébalkong med plats för stol och bord och hörnlägenheterna har egen balkong. Här kan du sitta och ta det lugnt, heja på grannen, dricka ditt kaffe och kika ner på den gröna gården och allt som händer där. Och hur går det i odlingen, växer morötterna? Bor du på första våningen har du istället en egen inramad uteplats.

Shopping och service

Om du gillar shopping hittar du Sisjöns handelsområde bara ett stenkast norrut. Frölunda Torg ligger också nära och alla de stora dagligvaruhandlarna finns representerade i närområdet. Även serviceutbudet är utmärkt. Bra skolor och förskolor ligger inpå knuten, och det finns både kommunala och fristående alternativ att välja bland i Askim.

Kommunikationer

Om du vill in till centrala Göteborg är det knappa 7 lättcyklade kilometer till Linnéplatsen. Går på 20-25 minuter. En busshållplats ligger alldeles utanför området och om du kör bil går Söderleden mot Mölndal och Säröleden söder ut i närheten

Bygga kvarter på ett nytt sätt

Gårdsgemenskap är inget man bara bygger. Bra lägenheter och gårdar hjälper men det är människorna som skapar sammanhållningen. Som tur är bor redan engagerade, kreativa och sociala grannar i de här kvarteren. Vi lyssnar och pratar mycket med dem för att tillsammans få till ett liv mellan husen som känns lika mycket hemma som de fina lägenheterna vi bygger. Vi bygger Askegården i närheten av etablerade Kobbegården, Nergården och Pilegården, som Stena Fastigheter förvaltat och utvecklat. I samband med renoveringsarbetet av området har vi haft ett mycket nära samarbete med de som bor här. Genom dialogen har vi skapat en grund för hur området kan utvecklas. Vi har tagit de synpunkter och önskemål som vi fått in och försökt hitta bra lösningar.

 

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev