Lägenheterna

Utvecklingen av Askegården är en del av Stena Fastigheters arbete med att utveckla långsiktigt attraktiva boendemiljöer. Här vill vi ta tillvara på och utveckla områdets kvaliteter på ett sätt som kommer fler till godo. 

Vi bygger både bostadsrätter och hyresrätter, då vi ser att det ger våra kunder en möjlighet till valfrihet utifrån livets skiftande behov. En blandning av olika boendeformer bidrar också till att stärka områdets attraktivitet. Tillsammans med vårt fokus på social hållbarhet och en god förvaltning bidrar det till en positiv utveckling av staden. ​

Hyresrätt

Vi publicerar de nyproducerade hyresrätterna i Askegården på HomeQ med start vecka 13, 2019. Inflyttning sker vintern 2019. Missa inte bostadsväljaren längre ned på sidan.

Bostadsrätt

Är du intresserad av veta mer om våra bostadsrätter i Askegården? På www.boiaskegarden.se kan du läsa mer och anmäla ditt intresse till våra bostadsrätter.​ 

Balkong i sydväst

I Askegården är husen 5-6 våningar höga och byggda i vinkel mot varandra. Det skapar gårdar åt sydväst i vindskyddat umgängesvänligt läge. Gårdarna är gröna och luftiga, med cykelparkering under tak och liten lekplats för de mindre barnen på varje gård.

Många sittplatser och grill inbjuder till umgänge med grannar och vänner. Och för dig med gröna fingrar kommer det även att finnas möjlighet att odla.

Byggt för möten

Du når din lägenhet via det gemensamma trapphuset eller med hissen. Lägenheterna har en entrébalkong med plats för stol och bord och hörnlägenheterna har egen balkong. Här kan du sitta och ta det lugnt, heja på grannen, dricka ditt kaffe och kika ner på den gröna gården och allt som händer där. Och hur går det i odlingen, växer morötterna?  Bor du på första våningen har du istället en egen inramad uteplats.

Smarta och umgängesvänliga lägenheter

Alla lägenheter har fönster i två väderstreck. Förutom entrébalkong har flera även en balkong åt motsatta hållet. Hallväggen är vinklad och öppnar upp för ljus och fria siktlinjer. I hallen är det klinkers, i övrigt har vi lagt fin ekparkett på golven. I hyresrätterna är det förberett för disk- och tvättmaskin och i bostadsrätterna är tvätt- och diskmaskin installerat.

Lägenheterna är kort och gott ljusa, ombonade och gemytliga. Det finns lägenheter som passar både dig som bor ensam eller i en lite större familj: Vi bygger 1-4 rummare på 38-90 kvadratmeter, totalt 196 ljusa och trevliga lägenheter med öppen planlösning, både bostadsrätter och hyresrätter.

Bostadsväljaren - hyresrätter