Att förvalta en relation

På Stena Fastigheter vill vi skapa bostadsområden med god granngemenskap och bra hem. Vi har ingen mirakelmetod för detta, men mycket sunt förnuft. Och det kan man komma ganska långt med har det visat sig!

Egentligen är det ganska enkelt, vi skapar ett bra område tillsammans med våra hyresgäster. Det är hyresgästerna som skapar trivsel och gemenskap och vi gör vårt bästa för att hjälpa dem på traven. Det gör vi på lite olika sätt. Dels genom att hålla gårdarna ​​välkomnande och trevliga rent fysiskt, ordning och reda är aldrig fel. Men framförallt vill vi skapa en relation byggd på ömsesidigt förtroende. Det är principen för det vi kallar Relationsförvaltning och den går som en röd tråd i allt vi gör, både i stort och smått

Christina Tollbom, förvaltare i Askim.

Exempel på Relationsförvaltning: ”Adoptera en kruka”

– Det går ut på att den som vill får ta hand om en kruka som man planterar växter i och ställer ut framför sin port. På hösten delar vi ut blomstercheckar så man kan köpa något fint som ger området lite extra färg. Vi tar in krukorna under vintern och inför vårsäsongen har vi en träff där vi gör ordning krukorna och planterar på nytt inför den ljusa säsongen. Vi grillar lite korv och umgås, grannar och vi på Stena Fastigheter. Runt 40 krukadoptioner hade vi senast i Kobbegården, säger Christina Tollbom, förvaltare i Askim.

– Ett större projekt var när gårdarna skulle byggas om. Då var det öppet hus och hyresgästerna fick tycka till om utformningen. En workshop med landskapsarkitekten gav många bra synpunkter som vi kunde använda vid utformandet.

Och sommarjobb, ungdomar som bor i området får jobba för Stena Fastigheter under sommaren.

– Det är mycket uppskattat och även bra för syskon och andra som lär sig att ta hand om området. Det ger bra relationer in i nästa generation!

Relationsförvaltning är kort och gott ett bra sätt att förvalta en relation.​