Seniorhus Smaragden

Just nu bygger Stena Fastigheter ett hus för seniorer som gillar att umgås och kanske hjälpa varandra. Huset kommer att inrymma 74 lägenheter i olika storlekar och en gemensamhetsyta på bottenplan för möjlighet att träffas, träna och trivas.

Anmäl ditt intresse >

Du kan också anmäla ditt intresse genom att ringa Mia Andreasson. Kontaktuppgifter finner du nedan. 

Mia Andréasson

Mia Andréasson

Uthyrare

0752 41 51 13

Sök lediga lägenheter

Nedan finner du en interaktiv bild där du kan se vilka lägenheter som är lediga, hur stora de är och vilket våningsplan de ligger på.

 

Om området

På Smaragdgatan i Tynnered har du närhet till havet, handeln och de goda kommunikationerna in till centrum. Du har dessutom grönområden och härliga cykel- och vandringsvägar runt knuten. Tar du spårvagnen två hållplatser bort befinner du dig på Frölunda Torg som erbjuder all service du kan behöva. För dig med kulturintresse finns Frölunda kulturhus.

 

Smaragden är ett seniorboende vilket betyder att du måste vara 65 år eller äldre för att beaktas som hyresgäst. Huset är byggt för att passa in på konceptet Trygghetsboende, vilket betyder viss extra service finns att tillgå för den som önskar och har behov. Mer information om vad det innebär kommer inom kort.

Leva och bo i Tynnered

Lägenheterna

Alla lägenheter blir tillgänglighetsanpassade och har fönster i två väderstreck. Det kommer finnas flera olika lägenhetsstorlekar att välja mellan, allt från 1,5 rok till 4 rok. Materialen i lägenheterna är valda för att vara lättskötta och vi förbereder för installation av tvättmaskin, torktumlare och diskmaskin. Alla lägenheterna är utrustade med mikro.

Förutom entrébalkong kommer det även finnas en balkong åt motsatta hållet. Du kommer kunna välja mellan sol, skugga, gemensamt eller avskilt. Kaffe och kaka smakar gott oavsett vilket balkongläge du väljer!

Se alla planlösningar

Gemensamma ytor

I bottenplan, med utgång till gården, finns en gemensamhetslokal för alla att nyttja. Lokalen ingår i hyran och är avsedd att skapa möjligheter till gemensamma aktiviteter bland de boende. Lokalen är möblerad och har ett fullutrustat kök samt utrymmen för möjligt gym, hälsovård eller dylikt.

Tillsammans med dina grannar kommer du ha möjlighet att skapa, umgås och träna. Kanske starta band, ha bokcirkel eller arrangera kurser?

Ytterligare två mindre gemensamma lokaler finns men inga beslut är fattade angående användningen av dem.

Bygga kvarter på ett nytt sätt

Gårdsgemenskap är inget man bara bygger. Bra lägenheter och gårdar hjälper men det är människorna som skapar sammanhållningen. Som tur är bor redan engagerade, kreativa och sociala grannar i de här kvarteren. Vi lyssnar och pratar mycket med dem för att tillsammans få till ett liv mellan husen som känns lika mycket hemma som de fina lägenheterna vi bygger. I samband med renoveringsarbetet av området har vi haft ett mycket nära samarbete med de som bor här. Genom dialogen har vi skapat en grund för hur området kan utvecklas. Vi har tagit de synpunkter och önskemål som vi fått in och försökt hitta bra lösningar.

Kommunikationer

Det ska vara enkelt och miljövänligt att ta sig till och från Smaragden Seniorhus. Redan nu finns bra kollektivförbindelse med täta avgångar. Till det erbjuder vi säker cykelparkering samt tillståndsparkering. Med cykeln är du nära till allt, från bad till city till Frölunda Torg.

Så söker du lägenheter

För att söka behöver du vara registrerad på HomeQ, vilket du gör med Bank-ID. 

Se alla lägenheter >

Du som är hyresgäst hos Stena Fastigheter Göteborg och har ett förstahandskontrakt har förtur till lägenheterna. För att du ska kunna nyttja din förtur behöver du ange Stena Fastigheter Göteborg AB som nuvarande fastighetsvärd i din profil på HomeQ.

I första hand har du som bor i området där vi bygger nytt förtur. I andra hand om du bor hos oss i ett annat bostadsområde i Göteborg, Mölndal eller Kungsbacka.

Upplåtelseform och hyra

Lägenheterna kommer att upplåtas som hyresrätt. De personer som har anmält sig först och som är medlemmar i ADA seniorhus kommer att finnas bland dem som först får erbjudande. Även Stena Fastigheters befintliga hyresgäster kommer att få förtur till lägenheterna. Vi vänder oss till er som har fyllt 65 år och som tillsammans med andra seniorer vill skapa ett trivsamt, gemytligt och bekvämt liv.

 

Modern planlösning med hög standard
Modern planlösning med hög standard
Stora fönster och parkettgolv
Stora fönster och parkettgolv
De gemensamma ytorna är öppna och präglas av ett gott ljusinsläpp. Här kan du umgås med dina grannar eller ha en avkopplande stund i någon av sittgrupperna.
De gemensamma ytorna är öppna och präglas av ett gott ljusinsläpp. Här kan du umgås med dina grannar eller ha en avkopplande stund i någon av sittgrupperna.
Stora fönster och djupa fönsterbleck
Stora fönster och djupa fönsterbleck
Helkaklat badrum med dusch och kommod med lådor
Helkaklat badrum med dusch och kommod med lådor
Mycket förvaring
Mycket förvaring