District Bearing

Stena Fastigheter och SKF låter historia möta framtid i nya stadsdelen District Bearing, i Gamlestaden.

Stena Fastigheter Göteborg har förvärvat SKFs historiska område norr om Säveån i Göteborg. Tillsammans med SKF ska nya stadsdelen District Bearing utvecklas. Här skapar vi en unik stadsdel i hjärtat av Göteborg, som adderar, kompletterar och förstärker den nu pågående stadsutvecklingen i Gamlestaden. 

Preliminär tidplan är antagen detaljplan hösten 2020 och byggstart under 2023. Planen innehåller 20.000 kvm kommersiella lokaler och 1.000 bostäder.

SF_DistrictBaering_illustration_final.jpg

Stena Fastigheter har, liksom SKF, sina rötter och sitt hjärta i Göteborg. Båda är industriföretag som är stolta över sitt ursprung och värnar historien. Fabriksområdet har under flera sekler andats liv, dynamik och utveckling och den känslan kommer att värnas när framtidens District Bearing ska utvecklas.

Vi kommer att skapa en pulserande stadsdel, där historien samexisterar med en mix av bostäder, restauranger, butiker, arbetsplatser och parker i anslutning till Säveån. Här har vi en möjlighet att skapa en unik miljö och känsla.

Vi vill skapa en intressant, mänsklig stadsdel mitt i Göteborg. I District Bearing ska du kunna leka med barnen och ha din arbetsplats i samma område som du bor. Här kan du köra ett träningspass utomhus efter jobbet, gå en visning i ett galleri eller köpa hem dina matfavoriter hos en lokal leverantör. Här ska du enkelt kunna sno en pratstund med grannarna över ett glas vin.

Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg

Prenumerera på vårt nyhetsbrev