Ekebäckshöjd i Högsbo

Högt uppe på höjden är läget fritt och utsikten fantastisk. Varje lägenhet har balkong eller uteplats. Här finns stadskänsla med levande gatuplan och rörelse mellan husen, men samtidigt nära till Påvelunds sportanläggningar, mysiga Slottsskogen och utbudet av affärer och restauranger i Majorna.

Stena Fastigheter kommer att bygga 600 nya hemtrevliga, smarta och hållbara lägenheter i olika storlekar, både hyres- och bostadsrätter. Dessutom ny matbutik, förskola, äldreboende, restauranger och mötesplatser. Hjärtat i kvarteren blir lokalerna på markplan i ett av de nya husen, där kvarteret självt bestämmer hur denna kreativa mötesplats kommer att bli. Första etappen lägenheter kommer att stå klara till 2021. 

Lägenheterna

Vi bygger lägenheter att längta hem till. I nybyggt får du alla fördelar som modern arkitektur och planering innebär, smarta planlösningar och genomtänkta praktiska detaljer, balkong eller uteplats. Vi bygger ytsmarta, flexibla bostäder, vissa av de större med uthyrningsdel så att du kan låta din familj växa eller välja att bo kvar när den blir mindre. Vill du få nya vänner, snabbt komma in i en ny stad eller helt enkelt bara bo tillsammans med andra som har samma intressen? Då är våra co-living lägenheter något för dig. I våra Co-living lägenheter har du ditt egna rum och badrum men umgås på de gemensamma ytorna.  Ovanpå husen finns den gemensamma takparken med sin fantastiska utsikt. Här umgås du med vänner eller tar det lugnt och läser en bok. På så vis tar vi vara på utsikten från höjden. Vi satsar på gedigna material och fina detaljer i bygget.

Vi drar nytta av vår historia och erfarenhet, spanar in framtiden och hittar nya lösningar som är hållbara och smarta långt in i framtiden.

Agneta Kores, VD Stena Fastigheter Göteborg

Bygga kvarter på ett nytt sätt

Gårdsgemenskap är inget man bara bygger. Bra lägenheter och gårdar hjälper men det är människorna som skapar sammanhållningen. Som tur är bor redan engagerade, kreativa och sociala grannar i de här kvarteren. Vi lyssnar och pratar mycket med dem för att tillsammans få till ett liv mellan husen som känns lika mycket hemma som de fina lägenheterna vi bygger. Vi bygger Ekebäckshöjd i anslutning till Pennygången, som Stena Fastigheter förvaltat och utvecklat sedan 2005. I samband med renoveringsarbetet av området har vi haft ett mycket nära samarbete med de som bor här, under ett år hade vi möten varje vecka. Genom dialogen har vi skapat en grund för hur området kan utvecklas. Vi har tagit de synpunkter och önskemål som vi fått in och försökt hitta bra lösningar. Exempelvis är det därför vi bygger ett efterfrågat äldreboende med både mataffär och gym i gatuplan.

Kvarterets mötesplats

Den kreativa mötesplatsen i kvarteret, lokalerna där grannar tillsammans skapar innehållet. Kanske starta band, ha bokcirkel eller starta en kurs? Förutsättningarna finns för att hålla grannskapet väldigt levande med kreativa projekt.

Tvättlounge

I entréplan ligger tvättloungen – Gemenskapen – en naturlig mötesplats som blir husets hjärta. Ett gemensamt utrymme som både har service och blir till ett extra vardagsrum. En plats med fler funktioner än att tvätta dina kläder. Förutom moderna tvättmaskiner, strykmöjligheter och en verkstadshörna finns här plats att jobba, plugga och umgås med grannar och vänner.

Co-living

För dig som vill få nya vänner, snabbt komma in i en ny stad eller helt enkelt bara bo tillsammans med andra som har samma intressen. I våra co-living lägenheter har du ditt egna rum och bad men umgås på de gemensamma ytorna.  

Takpark

Ovanpå husen finns den gemensamma takparken. Här kan du umgås med vänner och grannar. Grilla, spela boule, läsa böcker, odla, gymma, sola eller ha picknick, till exempel. Takparken har en fantastiks utsikt.

Mataffär och gym 

Under 2021 flyttar ICA Nära och gymmet Puls & Träning in i nya lokaler i Ekebäckshöjd. ICA Näras butik har ett brett sortiment och erbjuder ett stort och varierat utbud av färdiglagade maträtter. Gymmet Puls & Träning öppnar sitt fjärde gym i Göteborg och erbjuder bland annat konditions- och styrketräningsmaskiner, träning med personlig tränare och bastu.

Lokaler

Vill du veta mer om möjligheterna kring en lokal här, kontakta Anette Boström, assistent kommersiell uthyrning, telefon 075-2415118 eller lokal@stena.com. 

Kommunikationer

Det ska vara enkelt och miljövänligt att ta sig till och från hemmet i Ekebäckshöjd. Redan nu finns bra kollektivförbindelse med täta avgångar. Till det ska vi erbjuda bil- och cykelpool med laddplatser för bil och cykel, säker cykelparkering och mekarverkstad. Med cykeln är du nära till allt, från bad till city till träning.

 

Illustration: White Arkitekter