Ekebo

Stena Fastigheter utvecklar Ekebo med ca 500 nya hemtrevliga, smarta och hållbara lägenheter i olika storlekar, både hyres- och bostadsrätter. Området är beläget inom fyrklövern i Upplands Väsby, med närhet till både stad och natur. Produktionsstart är planerad till maj 2021.

Ekebo växer vidare. Vi tillför fler bostäder och nya mötesplatser som skapar möjligheter för människor att komma närmare varandra och tillsammans med människorna som redan bor här skapa en vänlig och trivsam plats att kalla hemma.

Ekebo ligger mitt i Upplands Väsby, nära både stad och natur. Härifrån går det lätt att ta sig till stadspuls och brus tack vare smidiga kommunikationer till och från Uppsala, Arlanda och Stockholm. Lika enkelt är det att ta sig ut i skog och mark med stora, vackra grön- och friluftsområden på bara en promenads avstånd. Närliggande golfbanor, idrottshallar och en alldeles ny padelbana ger möjligheter till ett aktivt liv. 

De kommande åren ska vi utveckla och ena Ekebo. Det gör vi genom att både förvalta det som finns och bygga för framtiden. Tio nya kvarter längs Mälar- och Ekebovägen ger området en ny tidsenlig inramning. Här välkomnas fler invånare till cirka 500 nya hyres- och bostadsrätter. Affärslokaler och torgytor ger utrymme för mer och närmare serviceutbud. Parkeringsplatser omvandlas till boendeytor och ett nytt aktivt parkeringshus tar form. Mellan husen öppnas de gröna ytorna upp för att skapa liv och rörelse på gårdarna. Odlingslotter och nya uteplatser bjuder in till gemenskap och samvaro, över gränser och mellan generationer.

Ritning_Nyproduktion Ekebo.png

 

Våren 2020 stod padelbanan i Ekebo färdig. Den står alltid öppen för områdets hyresgäster att använda, och har kommit att bli ett uppskattat inslag i området.
Våren 2020 stod padelbanan i Ekebo färdig. Den står alltid öppen för områdets hyresgäster att använda, och har kommit att bli ett uppskattat inslag i området.