Frans Suell

Precis bakom vårt eget kontor på Stortorget i Malmö har vi byggt 35 hyresrätter samt butiksytor i ett helt unikt centralt läge.

Fastigheten, som färdigställdes 2014, är ritad av White arkitekter AB på uppdrag av Stena Fastigheter Malmö. Ett tydligt fokus finns på hållbarhet har funnits genom hela byggnationen och lägenheternas energiförbrukning ligger 30% under Boverkets krav för nyproduktion.

Spännande arkeologisk bakgrund

Fastigheten i sex plan med butikslokaler i markplan och fem våningar med lägenheter har tagit nästan två år att bygga inklusive arkeologiska undersökningar som har utförts parallellt med byggnationen. Arkeologiska fynd visar att det har funnits verksamheter på platsen sedan 1500-talet men det är senare verksamheter som avspeglas i arkitekturen. I början av 1700-talet lät Frans Suell den yngre uppföra Malmö Tobaksfabrik på platsen, vilket bland annat kommer att återspeglas i gårdens stenläggning i form av ett blad från tobaksplantan.

Lägenhetsfördelning

Fastigheten innehåller totalt 35 lägenheter fördelade enligt följande

Hoppa över tabell
Lägenhet Antal
1 rum och kök 3 st
2 rum och kök 24 st
3 rum och kök 5 st
4 rum och kök 2 st
5 rum och kök 1 st

Annorlunda planlösning

Ett antal av lägenheterna om 2 rum och kök har en planlösning i modern urban stil. Här hittar du en ritning för 2 rum och kök.