De gamla kullagerfabrikerna

De gamla kullagerfabrikerna i Gamlestaden får nytt liv.

Sedan 1907 har området bakom de långa fabriksfasaderna varit en väl förborgad hemlighet. Men nu öppnar vi upp och utvecklar en ny stadsdel präglad av mötet mellan då och nu. Moderna bostäder, småskalig handel och en nytänkande matscen fyller det gamla fabriksområdet med nytt liv, när vi bygger vidare på den där känslan som det tog 100 år att skapa.

Välkommen in.

Stena Fastigheter har, liksom SKF, sina rötter och sitt hjärta i Göteborg. Båda är industriföretag som är stolta över sitt ursprung och värnar historien. Fabriksområdet har under flera sekler andats liv, dynamik och utveckling och den känslan kommer att värnas när framtidens District Bearing ska utvecklas.

Vi vill skapa en intressant, mänsklig stadsdel mitt i Göteborg. Vid de gamla kullagerfabrikerna ska du kunna leka med barnen och ha din arbetsplats i samma område som du bor. Här kan du köra ett träningspass utomhus efter jobbet, gå en visning i ett galleri eller köpa hem dina matfavoriter hos en lokal leverantör. Här ska du enkelt kunna sno en pratstund med grannarna över ett glas vin.

Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg Agneta Kores, vd Stena Fastigheter Göteborg

Preliminär tidplan är antagen detaljplan under 2021 och byggstart under 2023. Planen innehåller 20.000 kvm kommersiella lokaler och 1.000 bostäder.

Visualiseringsbild av området
Visualiseringsbild av området
Visualiseringsbild från Artillerigatan.
Visualiseringsbild från Artillerigatan.
Visaliseringsbild av bevarade fabriker
Visaliseringsbild av bevarade fabriker
Visualiseringsbild från Säveån
Visualiseringsbild från Säveån

Prenumerera på vårt nyhetsbrev