Gröna Nöbbelöv

I Gröna Nöbbelöv i norra Lund färdigställdes 120 nya bostäder år 2016. Utvecklingen av området omfattade även en upprusning av Nöbbelövs Torg.

Stena Fastigheteter har uppfört fyra hus vid Nöbbelövs torg om totalt ca 120 välplanerade lägenheter- hälften av lägenheterna har upplåtits som bostadsrätt. Här finns Brf Nöbbelövet 1, 30 lägenheter och Brf Nöbbelövet 4, 30 lägeheter och två hyreshus som ägs av Stena Fastigheter. Stort fokus ligger på energi- och miljöfrågor och miljöklassning enligt Miljöbyggnad Silver.  Lägenheterna är 32-70 kvadratmeter stora fördelade på 1-3 rum och kök. Inflyttning gjordes år 2016.

Området

Gröna Nöbbelöv är ett attraktivt bostadsområde som kombinerar stadens bekvämligheter med närhet till fin natur. Här finns allt inom räckhåll – gröna promenader, tåg- och busstationer, skola, barnomsorg och bra service.

Nyproduktionen var en del av en större satsning i området. Stena Fastigheter vill skapa bättre förutsättningar för ett levande centrum genom att bl a rusta upp den yttre miljön och förändra torgmiljön i dialog med de boende i området. Stena Fastigheter förvaltar idag cirka 360 bostäder i området plus lokaler för handel, tandläkare och vårdcentral samt tillhörande parkering.