Fritid i Sköndal

Skapa meningsfulla minnen i Sköndalgården där musik, konst och poesi får ta plats. Fly vardagen och ta med dig picknick-korgen till närmaste skog eller promenera längs stranden.

Stena Fastigheter vill bidra till att barn och unga i våra kvarter har en meningsfull och rolig fritid. Därför genomförs aktiviteter utifrån idéer som ofta kommer från hyresgästerna själva. 

Sköndalsgården

Fritidsgården Sköndalsgården är belägen centralt i Sköndals Centrum. Gården ligger en trappa upp och har stora lokaler väl lämpade för café, inomhussport, dans och skapande. Under eftermiddagstid, lov och studiedagar bedriver vi fritidsklubb för barn i årskurs 4-6. Kvällstid bedrivs öppen fritidsgårdsverksamhet som bygger på ungdomarnas frivilliga deltagande. 

Verksamheten har dessutom lokalutrymmen för olika slags aktiviteter så som privata fester eller till seminarier och konferenser som inte är öppna arrangemang. Om du inte har besökt Sköndalsgården, gör det! Kika gärna in på Sköndalgårdens hemsida för mer information. 

Tegelväggen

Galleri Tegelväggen som ligger i Sköndals centrum runt butiken RixMix är ett öppet galleri, på publik plats, för alla som har vägarna förbi. Lokala förmågor stället ut och syns utåt på ett bra sätt, då galleriet aldrig är stängt. Vill du också ställa ut på tegelväggen?

Stora Sköndals utegym

Stora Sköndals Handikappbad är Stockholms första tillgänglighetsanpassade utegym. Placerat bakom bassängbadet med Drevviken bara ett stenkast bort.

Det populära utegymmet i trä är anpassat speciellt för personer i rullstol och flesta redskap är greppvänligare än ett traditionellt utegym.