Kallebäcks Torn

Bo mellan stad och skog. En oas med nära till både centrum och grön natur. Varken stadens puls, skogens sus eller vattnets blänk är någonsin långt bort från Kallebäck.

Ett enkelt, socialt och trivsamt boende med hela vardagens service på gångavstånd. Stena Fastigheter bygger 168 hyresrätter och bostadsrätter i området. Inflyttning våren 2019.

Kallebäck, en grön oas

Det ska vara skönt att komma hem. Det är här vi laddar batterierna efter arbetet eller kanske myser i pyjamas hela söndagen. I Kallebäck finns lugnet som du behöver. Österut är det gångavstånd till naturreservatet Delsjön med sina badplatser, löpspår och golfbana. Nästan lika nära är det till Lackarebäcksbergets bokskog full av porlande bäckar och djurliv. Åt andra hållet är det inte heller några avstånd att tala om, på tio minuter cyklar man till Korsvägen och centrala Göteborgs caféer och krogar.

För många är Kallebäck verkligen en oas – det finns en känsla av lugn och ro i området, goda grannar och familjär atmosfär. Det vet vi från dialogen med de boende i våra hus i området. De uppskattar att det är avskilt och nära på samma gång, att det mesta man behöver i vardagen är samlat i närheten – inte bara pizzeria och matbutik utan även förskolor, skolor och service.

Kallebäck är på gång!

Kallebäck är verkligen på gång. Här byggs och planeras flera nya hus med handel, kontor och bostäder. När det byggs flitigt så blir det fler kallebäcksbor, då blir den redan utmärkta kollektivtrafiken och det goda serviceutbudet, ännu tätare och bättre. Dessutom är det trevligt med goda grannar. Det bor många yngre och aktiva människor i området, inte minst studenter. Det är liv och rörelse med andra ord, en trevlig plats att bo på. Välkommen!

Kallbäcks Torn i siffror

 • 2

  Hus

 • 168

  Lägenheter

 • 14

  Våningar

 • 84

  Hyresrätter

 • 84

  Bostadsrätter

Har ni det gott där uppe? Klart vi har!

Två fjorton våningar högresta hus uppe på slänten. Klart att det blir bra utsikt då, antingen mot grönskande natur eller med vy mot stan – från vissa fönster ser man till Liseberg.

Det blir 168 ljusa lägenheter med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, ritade för att bjuda hem vänner. Det enkelt stilrena och skandinaviskt ljusa gör att det är lätt att fylla hemmet med din personlighet. Det blir tvåor och treor, från 45 till 69 kvadratmeter.

Modern arkitektur och praktiska detaljer

I en nybyggd lägenhet får du alla fördelar som modern arkitektur och planering innebär, smarta planlösningar och genomtänkta praktiska detaljer – eluttagen sitter där man faktiskt behöver dem. Det blir klinker innanför dörren i hallen och i badrummen har klinkern dessutom golvvärme, givetvis blir det helkaklade väggar. I resten av lägenheten blir det ett härligt parkettgolv. Alla skåp och vitvaror har bra standard och spisen har induktionshäll och inbyggnadsugn. Det blir väl tilltagna hissar där en barnvagn, rullstol eller stora, tunga möbler lätt kommer in.

Båda husen har en karaktäristisk djupröd kulör som relaterar till de äldre vackra tegelbyggnaderna i området. Kulören går igen i både fasad och fönsterkarmar i byggnaderna och är med och skapar två modernt strama huskroppar som blir ett nytt landmärke för området

Kjellgren Kaminsky Arkitekter

Gemensamma utrymmen

Kallebäcks Torn har stora fönsterpartier längs trapporna som bidrar till ljusa trapphus. Tvättstugorna är utrustade med en lounge att vänta i, och självklart fräscha maskiner. Det finns också möjlighet att tvätta i lägenheten. I huset finns cykelparkering och du kan ta hissen hela vägen ner till garaget när du ska ta bilen. Den gröna gården ska ge möjlighet till gemenskap och aktivitet, som utegym, grillmöjligheter, uteplats, sitta och dricka kaffe ihop. Vara goda grannar helt enkelt.