Lindome Stadsby

En urban plats mitt i naturen

Stena Fastigheter planerar att, tillsammans med R Studio, utveckla ett område i Lindome med bostäder, lokaler, mötesplatser och äldreboende. Med stora grönområden, närhet till pendelstation och digitalisering blir Lindome Stadsby en urban plats mitt i naturen.

I Lindome Stadsby kan du arbeta i stan med snabba och enkla pendlingsmöjligheter, men ha en egen trädgård med odlingar och skogen och ängarna utanför dörren.  Vi tar tillvara på det lantliga och låter arkitekturen smälta in utan att göra avkall på design och moderna funktioner. Tanken är att gatorna ska flyta in i grönskan utan tydliga gränser när vi öppnar upp mot naturen.

I Lindome Stadsby har du valmöjligheter. Arbeta på distans eller ta pendeltåget till Göteborg, Kungsbacka eller Mölndal på 10-20 minuter. Ta del av det sociala livet som uppstår i ett levande bostadsområde eller njut av ensamheten i skogen runt hörnet. 

Äldreboendet är först ut! Här kommer det finnas möjligheter att vara med i en gemenskap med många sociala ytor, trädgårdar att ta hand om och där den organiska, hållbara livsstilen står i centrum. Boendet fördelas på 60 st lägenheter som alla präglas av en bekväm men aktiv livsstil och kommer att drivas av Attendo. 

Vi är en stadsutvecklare med hjärta och hög kompetens i hur man skapar trivsamma områden. Vi ser vikten av varierade områden med bostäder, arbetsplatser och service, och tar ett helhetsansvar för hela kvarteret och människorna.