Kvillered

Stadspuls med hav och natur runt hörnet

Ett ungt och spännande område med stadspuls och fantastiskt utbud av restauranger, caféer, träning och andra nöjen. Ett enkelt, socialt och trivsamt boende med hela vardagens service på gångavstånd.

Stena Fastigheter bygger 252 ljusa lägenheter med öppen planlösning vid Fyrklöversgatan på Hisingen, 198 hyreslägenheter, varav 40 studentlägenheter och 54 bostadsrätter.​

 

Är Kville det nya Majorna?

Nja. Vi tycker nog att Kville har en helt egen personlighet, men jämförelsen är inte helt fel ändå. Staden rör på sig, nya områden blir spännande och numera känns Kville med omnejd som ett självklart centrum i Göteborg. Utbudet av caféer, restauranger, saluhall och kultur skvallrar om varför folk med koll idag åker norrut över älven.

Storstadslivet

Kvillered ligger mitt i ett område med fantastiskt bra serviceutbud, omgivet av Backaplan, Wieselgrensplatsen, Ringön och Lindholmen. Det är självklart nära till matbutiker, gym, bibliotek, stadsdelshus, förskola, skola, fritidsgård, sjukhus och vårdcentral med mera. Mera överraskande är hur brett utbudet är – från byggvaruhus på Backaplan till Ringöns egen konsthall Järnhallen, via kunskapscentrum på Lindholmen och bastu med bad i Frihamnen. 

Det fina med Kvillered är att det tar lika lång tid att ta sig till stadens enda street food market på Lindholmen som till promenadvänliga naturområden som Keillers park och Slättadamm och det är inte långt till havet heller för den delen. Det mesta av det bästa helt enkelt.​​

Kvillered i siffror

 • 5

  Fastigheter

 • 252

  Lägenheter

 • 198

  Hyresrätter

 • 54

  Bostadsrätter

 • 3

  Lokaler

Nybyggt är härligt

Vi bygger lägenheter att längta hem till. Perfekta för dig som lever ett aktivt liv, som värderar din frihet och vill att livet ska vara enkelt men ändå bo trevligt och snyggt. I en nybyggd lägenhet får du alla fördelar som modern arkitektur och planering innebär, smarta planlösningar och genomtänkta praktiska detaljer.

Lägenheterna

Yteffektiva lägenheter med hög standard och öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Väggarna är ljusa och det ligger parkett på alla golv utom i hallen som har klinker. Badrummen har golvvärme, helkaklade golv och väggar, handukstork och kommod. De minsta bostadsrätterna är ettor på ca 42 kvadratmeter och de största är treor på ca 76 kvadratmeter. Hyreslägenheterna är också ettor, tvåor och treor – från ca 23 till 76 kvadratmeter stora.

Husen

De nya husen är ritade för att passa in i områdets arkitektur men samtidigt tillföra nya trevliga inslag. Husen får inbjudande entréer och fasaderna är målad betong i guldgul och rödbruna toner med jordnära känsla. Ut mot Björlandavägen blir det franska balkonger med mönstrade balkongfronter, åt andra hållet finns den möblerbara entrébalkongen. De boende på första våning har en egen privat uteplats. ​​​​​